Bukás az államvizsgán? Teljesen el vagyok keseredve.
Írásbeli államvizsgám volt, amely két részből állt. Első rész (30%) kb. 6 tantárgy anyagát foglalta össze még az első 2 évből, ez úgy gondolom nagyon jól sikerült. A második részben (70%) egy szakirányos feladatsort kellett megoldani Excelben, erre is sokat készültem. Megkaptuk a feladatot, de abszolút nem volt ismerős, annak ellenére sem, hogy a tanár felhívta rá a figyelmet, hogy ugyanezt megcsináltuk egyszer órán is. Majd beugrott a kép, hogy egyszer lefagyott a gép órák végén, mikor el akartam menteni a feladatot, amiről totál meg is feledkeztem, mert aztán jött a ZH, így egyedül ennek a feladatnak nem volt meg a megoldása, így erre nem is tudtam készülni.
Teljesen pechesnek érzem magam, hogy épp azt az egy feladatot adta vissza kb. 100 ból, aminek nem volt meg a megoldása, teljesen magam alatt vagyok mióta kiderült az eredmény. Borzasztóan szégyellem magam, hisz én vagyok a hibás, ha eszembe jutott volna, hogy egy feladatmegoldás egyszer "eltűnt", akkor beszerezhettem volna és nem bukottként állnék itt, hanem akár egy 5-össel. Ráadásul jó pár ember tudja, hogy szerdán államvizsgáztam, nagyon szégyellem bevallani, hogy megbuktam. Azóta beszereztem a feladat megoldását, meg is tanultam, legszívesebben most azonnal visszamennék kijavítani az eredményt, de legközelebb csak júniusban lehet. A szakdolgozatom is szinte kitűnő lett, 50-ből 3 pontot vontak csak le, a tanulmányi átlagom is végig 4-es volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy épp itt bukom el.
Hogyan tudnék továbblépni ezen?
Majd meglesz a kövi vizsgaidőszakban
(még "örülhetsz" is, hogy nem kell teljes évet várnod
míg mehetsz még egyszer)
Igen, ebben teljesen igazad van, illetve azzal nyugtatom magam, hogy legalább jó idő lesz a diplomaosztón és legalább szereztem tapasztalatot, tudom hogy zajlik az egész, így legközelebb biztos sikerül.
De ennek ellenére nagyon haragszom magamra, hiszen sokkal egyszerűbb lenne diplomával munkát keresni, mint anélkül, illetve már le lenne róla a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!