Karinthy Frigyes Gimnázium (Budapest) vagy Madách Imre Gimnázium (Budapest)?
A kozepiskolai rangsorban egy szinten vannak, 7. Es 8. Helyeken. En Karinthy-s voltam, nagyon szerettem, nagyon eros a nyelvekbol, sokkal inkabb, mint a Madach. Tanarok elkepesztoen jok, diakelet elsorangu. Nagyon ajanlom. Azonban a Madach is nagyon jo iskola, barataim oda jartak, szerettek nagyon.
Testverem iden elso 2 helyen jelolte, csupan azert van elorebb a Karinthy, mert en oda jartam + kozelebb van. Szerintem donts az alapjan, hogy 1. Kettannyelvut szeretnel-e (ekkor Karinthy) 2. Melyik van kozelebb szamodra. Sok sikert!
Aránylag ugyanolyan erős mindkét iskola, viszont a Karinthyban van kéttannyelvű, így értelemszerűen a nyelvet ott magasabb szinten oktatják. Minden évben van valaki, aki ezen a két suli között vacilál. Én mindig azt mondom, hogy mérlegeld: sok programot akarsz, és nyelveket tanulni, külföldi tanulmányutakra menni (--> Karinthy), vagy érdekel a művészet, a humán tantárgyak, média/filmek/színjátszás is (--> Madách). A Madách ilyen szempontból sokkal művészetesebb suli, nagyon nyitottak a diákok, jó a közösség, viszont kevés a fiú (iskola 72-75%-a lány). Sok a program is.
Programmennyiségben és külföldi tanulmányutak szervezésében szerintem egy szinten van a két suli, úgyhogy inkább azt mérlegeld, hogy akarsz-e művészetis suliba járni, vagy inkább nem :))
SOk sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!