Megbuktam egyetemen matekból, valószínű kirúgnak, mit csináljak? Többi lent
Emberi erőforrások szakra járok, ez a második évem, matematika 1 tárgyat harmadjára vettem fel, viszont eddig húztam-halasztottam. És most elmentem másodjára vizsgázni belőle. 32 pont kellett volna a ketteshez, abból 27 pontot értem el. Rengeteget tanultam rá, milliószor többet, mint bármely más tantárgyra. Úgy éreztem vizsga után, hogy meglehet a kettes, mert nagyon sokat tudtam, de ezek szerint a tanárnő nem adott részpontokat sok feladatra, amikhez pedig írtam sokat.
A vizsgát holnap tudom megtekinteni.
Tippeket, ötleteket szeretnék kérni, hogy mit tegyek?
Reklamálhatok pontokért? Hiszen annyi mindent írtam :/
Vagy esetleg megpróbálhatom újra? Mit mondjak, mit kérjek? Levezetem a feladatok menetét fejből, tudok deriválni is, nem matematikus akarok lenni, csak szimplán hr-es :/
Egyrészt biztos, ami biztos, adhatsz be kérelmet az újbóli tárgyfelvételre (Bár ha jól tudom, a háromszori tárgyfelvételt törvény szabályozza, ezért én igazából nem hiszem, hogy erről dönteni a dékán hatásköre.)
A legbiztosabb az lenne, ha újrafelvételiznél ugyanerre a szakra, a meglévő tárgyaidat elfogadtatod, matek szempontjából pedig tiszta lappal kezdesz. (Vesztesz egy fél évet, sajnos, de a szeptemberi képzésekre való jelentkezéshez még épp időben vagy.)
Hiába írtál sokat, ha egyszer nem jó vagy nem jár azért részpont. Pontokért akkor reklamálhatsz, ha a jó feladatot rossznak jelölte és nem adott pontot, rosszul adta össze a pontjaid,nem javított ki egy részt. Na de 5 pontot így se igazán tudsz összeszedni, jó ha 1-2 pontot ezzel össze lehet kaparni.
Újra nem próbálhatod, ha nincs több vizsga alkalom vagy mindenkinek meghírdetett pót/javító bármi, csak veled nem kivételezhet. Azt meg hiába mindod hogy de te letudos vezetni meg minden, a tanár azt értékeli ami le van írva. Nálunk a mateknál még beugró is volt a deriválás/integrálás, ha nem sikerült hibátlanül X feladat ezekből nem lehetett beugrani és 0 pont. Ott is mentek folyton részpontokért miután milliószor elmondták, hogy csak a hibátlan megoldásért jár a 3 pont, ha hibás 0 pont. Ezeket komolyan veszik, benne van a tematikában a követelmény, nem térnek el azért mert egyetlen embernek ez így nem jó. A matek szűrőtárgy, én is majdnem hasonlóan jártam, de akinek nem sikerült a 3. tárgyfelvételnél se el volt tanácsolva.
Az egyetlen amit próbálhatsz hogy elkéred a megoldókulcsot vagy végigszámolod nem-e rontotta el a javítást, nem-e adta rosszul össze a pontokat. Ha így is bukta meg a TO-n kérvényezed a méltányosságit, de valószínűbb, hogy újra kell felvételizned.
Csak 3-szor lehet felvenni egy tárgyat nálatok? :o Melyik egyetemre jársz?
Nálunk úgy van, hogy bármennyiszer fel lehet venni, de max 6-szor lehet 1-est kapni vizsgára (BME)
6# Csak az elsőéves szűrő tárgyakra vonatkozik vonatkozik, hogy max 3szor lehet felvenni, a többi tárgxra nincs is központi szabály :)
Ez amúgy független a 6 vizsgaalkalomtól, hiába ment csak kétszer vizsgára itt azt nézik hogy az elsőszemeszteres tárgy a 3. aktív szemeszter végére meglegyen. Persze lehet kérvényezni, méltányossági fenetudja, de nálunk ilyen esetben megszűnuk a hallgatói jogviszony hacsak nincs egy nagyon jó okod amiért 3 felvétel után se megy az alapozó tárgy. A legtöbb egyetemen ugyanez a szitu. Lehet lepontoznu a válaszom, de feleslegesen minek hitegetni a kérdezőt hogy úgyis megadják meg átengednek. Nagyon kicsi az esélye hogy elfogadják a méltányossági kérelmet szűrőtárgyra.
Köszönöm az információkat :)
Holnap bemegyek érdeklődni az egyetemre. Nem tudom, hogy első féléves tárgyat fel lehet-e venni negyedjére is méltányossági kérelemmel. Ha igen, megpróbálom
Esetleg átjelentkezés másik suliba nem tudom mennyire lehetséges, csak újrafelvételin keresztül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!