Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne ezt a problémát...

Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani? 17/f

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam, aki folyton cseszeget, elmond minden hülyének, páwa g**i-nek, pedig én soha nem kötekedtem vele. Nem vagyok kötekedős típus, van pár haverom, azokkal foglalkozom, a többiekkel úgy nem is nagyon törődöm.

2 évig tűrtem hogy beszólogatott. Pénteken egész nap kötekedett, és még suli után is amikor vártunk a buszra. Akkor nagyon ideges lettem és bemostam neki egyet, majd még a földön is belerúgtam. Még aznap este eljöttek hozzánk a szülei, és mondták hogy nem akarnak rendőrségi ügyet, tudják hogy a fiuk sok embert provokál, az apja csendben hozzátette, hogy számított rá, hogy előbb utóbb valaki jól megveri őt. Az anyja viszont azt monda, hogy hétfőn bemegy az iskolaigazgató után, hogy kapjak valami nagy büntetést, mivel az nem normális hogy iskola után az ő fiacskáját valaki megveri.

Mire számíthatok az iskolában? Adhatnak olyan dologért büntetést ami iskolán kívül történt?

2017. jan. 22. 14:27
 1/1 tomala ***** válasza:

Ez több dolgon múlik. Először, hogy mi szerepel a házirendetekben, másodszor, hogy mit mond erről a köznevelési törvény.

Ha ezek nem engedik meg kifejezetten, hogy fegyelmi szankciót iskolán és iskolaidőn kívüli esemény miatt szabjanak ki (pl. iskolához méltatlan viselkedés miatt), akkor elvileg nem lehet.

Mindazonáltal: ki a fenét érdekel, hogy beírnak-e egy igazgatói intőt, ha amúgy igazad volt, és ezt mondjuk a te szüleid is elismerik?

Ne aggódj, az érettségin, az egyetemen, az állásinterjúkon és a randikon senki nem fogja tőled megkérdezni, hogy hány intőd volt.

Közben meg anyja sem lehet olyan ostoba, hogy bemenjen az igazgatóhoz, és ezzel egyúttal bajba keverje a saját fiát is amiatt, hogy másokat terrorizál, verbális agresszor.

Rendőrség dettó. Tény, hogy amit tettél, az garázdaság, és esetleg könnyű testi sértés, amit viszont ő, az lehet zaklatás,illetve becsületsértés. Az sem kizárt, hogy a te tetted emiatt a jogos védelem körébe tartozik, vagy azt menthető felindulásból lépte túl, ilyenformán nem büntethető.

Szerintem nincs mitől paráznod.

2017. jan. 23. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!