Ki kell-e fizetnem a két félévemet ha szeptembertől másik egyetemre szeretnék menni?
Sziasztok :)
Jelenleg az ELTE BTK-n tanulok(elsősként) azonban most szeretnék jelentkezni az ELTE TÁTK-ra. Szaktársaimtól azt az infót kaptam ,hogy ebben a fél évben ki kell iratkoznom ahhoz,hogy ne legyen a dolognak semmilyen anyagi vonzata. Azonban beszéltem az Oktatási Hivatallal is ahol azt mondták, hogy nyugodtan járjam ki itt ezt az évet nem kell fizetnem semmit.
Na már most akkor mi is történik?
Segítséget előre is köszönöm :)
Okoska, nem kicsapják a másikról. A beiratkozásnál nyilatkozik melyik a fő szakja, a másik átmegy párhuzamos képzésbe.
De ő nem akarja a másikon is folytatni, így teljesen értelmetlen volt azt mondani, hogy iratkozzon ki mindenképpen, mikor ugyanarra a az egyetemre akar felvételizni. Nem feltétlen kell kiiratkoznia. Mehet passzívra is. És ha passzívon van 3-szor egymás után kiírják automatikusan. Ha beiratkozik, akkor ha nyilatkozik, márpedig nyilatkoznia kell, hiszen a felvételi jelentkezésnél is meg kell jelölnie, hogy jár vagy járt-e már felsőoktatásba. Ha nyilatkozik a beiratkozásnál, akkor automatikusan kiírják. A kérdező kérdése, nem az összes variációra vonatkozott. Azt kérdezte ki kell-e iratkoznia, mert voltak akik ezt tanácsolták. Erre írtam nem kell kiiratkoznia. Mert a beiratkozásnál is rendezheti ezt a kérdést, illetve ha 3-szor passzívon van kiírják úgyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!