Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Már megint matek érettségi....

Már megint matek érettségi. Ezt el kell fogadnia?

Figyelt kérdés
A kocsis feladatot megcsináltam hibátlanra, viszont nem úgy, ahogy a megoldókulcsban van. Semmiféle logaritmust vagy sorozatot nem írtam bele, csak simán logikával. Viszont ezen múlik a kettesem, és ha ez nem fog neki tetszeni mehetek szóbelizni. Szerintetek el kell fogadnia?
2010. máj. 5. 19:21
1 2
 11/14 anonim válasza:
Azért többnyire a tanárok sem hülyék, akik javítanak. A megoldókulcs egy mankó a számukra, útmutató, hogy mégis mire lehet pontot adni, Kovácsné ne 8-at adjon arra, amire Benő bácsi csak egyet. Ha szépen végig kiszámoltad, az teljesen korrekt - csak időben elég assú...:) de ez már a te bajod, attól még a válasz helyes. (Lehet, hogy jövőre 320 évvel későbbi adatot kérdeznek emiatt;) Ha válaszod egyébként helyes, kapnod kell pontot. Ha betekintésnél azt látod, mégsem adtak, és ezen mlik a jegyed, fellebbezz.
2010. máj. 5. 22:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem csak arra adhat részpontot. Ne ijesztgesd már szegényt. A matematika azért szép, mert egy feladatot többféleképpen is meg lehet oldani. Ha az ő megoldása is jó, le van írva, akkor igenis megkapja rá a max pontot.
2010. máj. 5. 22:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát nekem is ez van egy másik feladatnál, csak nekem a négyesem múlik rajta. A megoldókulcs kétféleképp is leírja a számítás mentetét, de én harmadlikféleképp csináltam meg (a csokisnál a marcipángolyó sugarát a Héron-képlettel számoltam ki). Az eredmény kijött, elég részletesen is leírtam, én bízok benne, hogy megkapom rá a 7 pontot.

Szerintem nem lehet azért nem max. pontot adni, mert a megoldókulcsban nem a te logikáddal írják le a menetét, hiszen nagyon sokféleképp kijöhet egy eredmény, de ezt a matektanárok tudják a legjobban. Szerintem ne izgulj, a tanárnak sem lenne jó, ha megbuknál, mert az végül is őt is minősíti, ezért össze fogja hozni neked a kettest.

2010. máj. 6. 09:34
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nagyon remélem, hogy meglesz.
2010. máj. 6. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!