Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Már megint matek érettségi....

Már megint matek érettségi. Ezt el kell fogadnia?

Figyelt kérdés
A kocsis feladatot megcsináltam hibátlanra, viszont nem úgy, ahogy a megoldókulcsban van. Semmiféle logaritmust vagy sorozatot nem írtam bele, csak simán logikával. Viszont ezen múlik a kettesem, és ha ez nem fog neki tetszeni mehetek szóbelizni. Szerintetek el kell fogadnia?
2010. máj. 5. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ha a megoldás kijött, és rendesen, érthetően, helyesen le is van vezetve, akkor biztosan adnak rá pontot. Maximálisra viszont ne számíts.
2010. máj. 5. 19:24
 2/14 A kérdező kommentje:
De miért? Ez olyan hülyeség. Nincs benne a feladatban mivel számoljak, most nem az a lényeg, hogy kijöjjön a végeredmény?
2010. máj. 5. 19:25
 3/14 anonim ***** válasza:
Azt én is így csináltam, remélem legalább valami részpontot kapok rá! Nekem is épphogy 2-es lesz szerintem :( Viszont én még itt elrontottam hogy nem kerekitettem százezerre hanem csak ezerre :( Figyelmetlen voltam :( És megoldókulcs szerint csak a jó kerekítést fogadja el :( Hát szorítok hogy neked elfogadja de szerintem ez a tanárodon is műlik!
2010. máj. 5. 19:25
 4/14 czibles ***** válasza:

egyből az elején ott van 1 leírás azt el kéne olvasni.

valami ilyesmi van ott: a pontok nagyrészét a feladat gondolat menete adja nem pedig a megoldás.

lelesem a mögöttem ülőről, hogy mik a jó megoldások és odaírom minden hova akkor ezzel az erővel és 100%os lesz az érettségim.

2010. máj. 5. 19:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Ha jó a gondolatmeneted, és helyes az eredmény, akkor ugyanúgy megkapod rá a pontot. Feltéve, ha szépen leírtad, hogy hogy számoltad ki.
2010. máj. 5. 19:32
 6/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: megvan a gondolatmenet, egyesével kiszámoltam mindent mint egy hülyegyerek. Szóval nem csak a megoldást írtam le.
2010. máj. 5. 19:32
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha levezeted akkor is el kell, h fogadják max. pontosra. De csak ha szépen érthetően van leírva.
2010. máj. 5. 19:44
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor nyugi, megkapod rá a pontot. Persze ha a gondolatmenet helyes is:D (Csak mert volt rá példa, hogy vkinek jó eredmény jött ki, de a levezetés rossz volt:D:D)
2010. máj. 5. 19:48
 9/14 anonim ***** válasza:

Én tavaly érettségiztem, és volt egy kombinatorikás feladatrész, 17 pontból ha jól emlékszem 7 pontos volt. Tök nem úgy számoltam ki, ahogy a megoldókulcsban le volt írva, de logikával megfejtettem és az jött ki ami ott, így megkaptam a max pontot.

Szerintem ha érthetően levezetted akkor te is emgkapod rá a max pontot.

2010. máj. 5. 20:29
 10/14 anonim ***** válasza:

én sem úgy csináltam, ahogy a megoldóban van, de kijött az eredmény

sajnos nem kapunk rá sok pontot, mert a javítókulcs szerint kell javítania a tanárnak, és csak arra adhat részpontokat, ami szerepel a levezetésben

2010. máj. 5. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!