Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki hagyott már így egyetem...

Valaki hagyott már így egyetemet a finishben? Véleményetek akár kívülállóként? Utána mihez kezdtetek?

Figyelt kérdés

Szóval 7 félévemet most fejeztem be, most kellene államvizsgáznom, de még 5 tárgy hátra van. Ebből 4 pokolian nehéz beszóratós és 1 közepes. Eltologattak bukdácsolgatva a legnehezebbeket. Holnap estig kell döntenem passziválok vagy folytatom. Ha folytatom még 1 év innen, hiszen két tárgy egymásra épül nem tudom mindet kövi félévbe megcsinálni, ott a szakmai gyakorlat és a szakdolgozat megírása is.

Idősnek érzem magam, de nem tudom mihez kezdenék ha kiszállnék. Az a baj lehet ez a félév se menne úgy és akkor végleg érdemes feladni, túl sok idő menne el...

Fogalmam sincs mi tévő legyek, nem kérem döntsetek helyembe, csak véleményeket.

2017. jan. 14. 23:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel már nem sok van hátra én a helyedben befejezném, mellette munkát vállalnék. Szeretnéd a későbbiekben azt csinálni, amit tanulsz?
2017. jan. 14. 23:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

7 félév... :D

Ismerek olyanokat,akiknek 2 rétegben van az érvényesítő matrica az igazolványukon.Soha nem szabad feladni.Te még nem vagy sehol ahhoz,hogy feladd.Pihenj,ha arra van szükséged!Az egyetem nem sétagalopp(általában).

2017. jan. 14. 23:15
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat ment a zöld kéz.

Hát kereskedelem és marketinget tanulok, reklám és pr szakosodást választottam. Szakirányos tárgyak mind készen vannak, és nem gondolom, hogy olyan hatalmas tudást kaptam volna a sulitól...

Jelenleg hiányzik a Gazdmatek 1-2, Statisztika, Eu integrációs ismeretek, és még valamilyen angol nyelvű pr szerű tárgy nem emlékszem most a nevére.

Munka olyan szinten nehézkes, hogy kell majd szakmai gyakorlat, tehát akkor biztos kell majd dolgozni, mellette gazdmatek kettő szakdoga befejezése, és államvizsgára készülés. Első félévben meg a maradék 4 tárgyat próbálnám teljesíteni plusz kis diákmunka + szakdolgozattal haladni mert azzal is megcsúsztam.

Őszintén, nekem a legnagyobb bajom az, hogy én azt értem nem kaptam elég tudás itt. Tudom hogy gyakorlatba szerzem majd meg én a diploma után jön az igazi munka. De úgy érzem magam, mintha kb el se kezdtem volna ide járni. Tanultam könyvelni, de mikor volt az már semmit nem tudok belőle. Volt mico macro is de hát azt is homály fedi. Nem is tudom mi az hírtelen ami nagyon jól ment és még most is emlékszem rá, nehéz lenne most azokat sorolni.

Szóval emiatt is vagyok gondba, a tudást hiányolom...

#2 Hát lassan én is ott fogok tartani :D 9 lenne jobb esetben a végén

2017. jan. 14. 23:30
 4/9 A kérdező kommentje:
De ugyan akkor meg kiszállni egy nagyon sorsfordító döntés. Mellékesen megjegyzem gazdmatek 4. alkalommal nem ment, valahol már kicsapás járna ezért. De nálunk elvileg még engedélyezik az 5. alkalmat is.
2017. jan. 14. 23:38
 5/9 Vodafonelive ***** válasza:
83%
Ne hagyd ott, mert bánni fogod. (Saját tapasztalat, és én vissza is mentem) Ha minden jól megy most a 9. félévemben fogok végezni 1 tárgy és szakdolgozat mellett egy 7 féléves gépész BSc-n. Mindent meg lehet csinálni, még amit 5.-re veszel fel azt is, csak egy jó anyag vagy tanár kell. :)
2017. jan. 14. 23:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Vodafonelive

Ment a zöldi neked is, bár valaki lepontozott, úgy latszik nem mindenki osztja ezt a véleményt :)

Nehéz döntés az biztos

2017. jan. 15. 00:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A gazdmatek és a statisztika miatt nem hagynám abba. Annyi energiát befektettél hogy nem dobnám el a helyedben.

Keress magadnak különtanárt, vagy küldj be magad helyett vizsgázni (bár ez utóbbi illegális).

2017. jan. 15. 07:04
 8/9 anonim ***** válasza:
88%
Most mar fejezd be, ha eddig ennyi energiat beleoltel! Olyan mintha dugnal, es abbahagynad mielott elsulsz.
2017. jan. 15. 08:19
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha elég érett leszel, akkor már el tudod fogadni, hogy egyetemre nem a kötelező tárgyak által szerzett "tudás" miatt, hanem a papír (a vele járó esetleges jogosultságok), a kapcsolatrendszer és az órákon kívüli szakmai tevékenységek miatt jár az ember.

2. Rengeteg időd és energiád van már benne, és egy év csúszás elég általános, ezért nem szabad így elkeseredni. (Nálunk még osztatlan képzésben, közepesen nehéz szakon, abból a 20 emberből, akivel a szakirányon együtt diplomáztam, csak 3-mal(!) végeztünk csúszás nélkül!)

3. A matekos tárgyak miatt mindenképp menj el magántanárhoz!

Először pihenj egy kicsit, szellőztesd ki a fejed, aztán vesd bele megint magad!

2017. jan. 15. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!