Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » OKJ-s iskolánál figyelembe...

OKJ-s iskolánál figyelembe veszik a matematika mentesítést?

Figyelt kérdés
Több tantárgyból is megbukok, nem szeretnék továbbá középiskolába járni, viszont elhatároztam, hogy valami gépkezelői tanfolyamra mennék, de félek, hogy lesz ott matek. Nálam úgy kell elképzelni a matekot, hogy pl. 56 helyett 65-öt írok és alapvető számolási feladatokat nem tudok megoldani. Tehát ha úgy vesszük fogyatékos vagyok. Lehet esélyem OKJ-s tanfolyamokon? A mostani sulimba harmadikas vagyok, 1.5 év lenne vissza, de már olyanokat tanulunk, hogy nem tudom megtanulni.
2017. jan. 11. 20:58
 1/1 anonim ***** válasza:
OKJ-nál az a helyzet, hogy nem igazán veszik figyelembe a matekot, viszont én is fel vagyok mentve matekból :) Én OKJ-ra járok például számítógép szerelős szakmára azt alhálózat számításkor csak nézek hol merre hány méter, (egyébként nem is kell a szakmámhoz egyáltalán) ha vannak is ilyen felesleges dolgok arra mennek ki, hogy elmenjen az ember kedve a szakmától, szóval mondhatni full hülye vagyok belőle én is, de egy gépkezelőnél nem hinném, hogy lenne matek pl: ha targoncás OKJ-re mész nem hiszem, hogy kéne matek, azt idővel én is le akarom tenni, ott például gépkezelői meg targoncás ismeret kell csak, ezeken a szakmákon meg a gyakorlat a lényeg, csakhát a magyar oktatás csodája, hogy teletömik az ember fejét elmélettel, aztán csodálkoznak, hogy nem tudja mit kell tennie.
2017. jan. 12. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!