45%-55% emelt matek,2 év matek fakttal mennyire nehéz?
Úgy áll a helyzet, hogy bekerüljek a kívánt felsőoktatási intézménybe, vagy egy 85-90+ feletti matek közepet kellene írjak, vagy egy matek emeltet az 50 többletpont miatt. 2 éve járok matekfaktra, négyes voltam-vagyok belőle, érteni értettem az anyagot, a gond inkább mindig azzal volt hogy nem tudtam befejezni időben minden feladatot dolgozatoknál.
A kérdésem az lenne, hogy akár tapasztalatból, akár hallásból, melyiket kellene megcélozni? Gyúrjak rá a közép tananyagra hogy 90-95 pontos legyen, vagy "kockáztassam" meg a matek emeltet, amivel ugyan jobban járnék, még ha pusztán tudom is én 51% lenne, de ha nem érem el a 45 % ot, akkor lőttek a kívánt egyetemnek, VAGY inkább gyakoroljak közepes feladatokat, hogy 90% felett írjam meg.
Szerintem inkább emelt. Nem olyan nehéz azért az érettségi, 45%-ot nem túl nagy kihívás elérni semmiből sem.
Pont, hogy inkább a középszintűvel kockáztatnál véleményem szerint, mert ott alig hibázhatnál. Hibázni meg elég könnyű, ha alapból ideges az ember. Emeltnél meg ronthatsz többet is.
Nézz meg egy emeltet, majd nézz meg egy közepet_ ég és föld!
Emelten van egy csomó témakör, ami középszinten nem tananyag: határérték, differenciálás, integrálás, igényesebb val. szám, paraméteres feladatok stb. Ráadásul van szóbeli is, ahol bizonyítások is szerepelnek, aki középszinten megint nincs.. Az emeltnél megkockáztatod sajnos azt is, hogy nem éred el a 45%-ot és akkor elúszott a plusz 50 pont.
De a legjobb, ha előveszel egy emeltet és megnézed, hány pontot tudnál belőle írni. (írásbeli 115 pont, szóbeli 5 pont)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!