BME vegyészmérnöki?
Mi 360-an indultunk 80-an végeztünk vegyészmérnök MSc-n, mérnökként 7 év tapasztalattal nettó 119 700Ft-ot keresek, sajnos havi és nem heti szinten.
Nehéz elhelyezkedni, kihalásos elven működnek a munkahelyek, de ha van ismerősöd aki pátfogásába fogad, vagy benned látja utódját, akkor hajrá!
Kedved Előző Hozzászóló!
Én mostanában fogok végezni vegyészmérnökként.
Valami nagyon sántít abban, amit leírsz. Először is a három magyar egyetemre (BME, DE, PE) összesen nem vesznek fel annyi embert vegyészmérnök MSc-re mint amennyit írtál. Másrészt az elvégzési arány is jóval meghaladja a 50%-t (legalábbis a BME-n biztos).
Másrészt az elhelyezkedési lehetőségek is viszonylag jók, szerintem nettó 150-250 ezer körüli kezdőfizetés lehet régiótól/szakterülettőé függően. Nyilván nem egy IT/villamosmérnök szint, de azért elfogadhatónak mondható.
Szia én 2001-ben kezdtem, akkor nagyon felkapott volt még, mára tényleg visszaesett a jelentkezők száma, nálunk csak MSc volt (Bsc nem!), így mindenki arra ment!
A fizetés sajnos nekem és meg 6-7 embernek akikkel tartom a kapcsolatot ilyen tartományba esik max. +60 000
Munkatársaimat a nagy öregeket annak idején zavarta, hogy 162 000-et kaptam kezdőként, némelyikük 15 év után kapta, megértem őket engem is zavar, hogy ennyi idő után annyit kapok, mint akit most vesznek fel!
Másrészről a végzési arányban "statisztikailag" igazad van, viszont a normál időintervallumban végzőket tekintve az arány jelentősen rosszabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!