Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hátrányos helyzetű vagyok,...

Hátrányos helyzetű vagyok, kaphatok e többletpontot ezért, úgy ha nem járok iskolába jelenleg?

Figyelt kérdés
A sikertelen felvételi után elmentem dolgozni,s újraírtam a biosz emeltem. Össze-vissza olvasok erről,hogy ki kaphatja meg a pluszpontokat a hátrányos helyzetért. A papírom 2017. nyaráig érvényes,gimiben végig járt a családi gyermekkedvezmény nekünk. Csak annyit nem tudok,hogy egy év kihagyás után,érvényes papírral,de semmi nappali tagozattal jár e nekem ez? Köszönöm előre is a segítséget! :)

2017. jan. 2. 19:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Itt például egyértelműen az van írva,hogy utólag is kérhető róla papír:

[link]

Hasonló helyzetben vagyunk mi is egyébként.Szeptemberben jár le a gyermekvédelmi,de tavaly nem kértük a hátrányos helyzet megállapítását,mert nem gondoltuk,hogy szükség lesz rá.Ez egyébként a B lap.De délután megyek az önkorira és kiderül,hogy fognak-e adni utólag.

2017. febr. 13. 07:51
 12/23 A kérdező kommentje:
Feltöltöttem a dokumentumot mindenképp,majd kiderül, hogy mi lesz. Köszönöm a segítséget!
2017. febr. 13. 19:12
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha lejár a hátrányos helyzetről a határozat, akkor kérni kell újra, mert automatikusan biztos nem hosszabbítják meg. A lényeg, hogy július 12-én még érvényes legyen amit feltöltesz. Ha július 13-án jár le, az akkor még érvényes és kapsz rá plusz pontot és utána már nem is tudsz feltölteni újabbat. De ha július 11-én jár le, akkor július 12-én egy újabbat kell feltölts.

#Reni: nem utólag adják. Szerintem azt akkor adják amikor kéred. Tehát ha holnaptól lesz érvényes vagy egy hét múlva, az is jó, mert július 12-én biztosan érvényes lesz, azt ha megkapod akkor feltöltöd. Nem utólag kell kérni, hanem attól a naptól mikor bemész az önkorihoz, az is jó.

2017. febr. 13. 19:44
 14/23 anonim ***** válasza:

13-as!

Azt írtam,utólag IS kérhető.Mert felmerült,hogy esetleg csak egyszerre kérhető a gyermekvédelmivel.

De tegnap egyértelmű is lett,miután bementem az önkorihoz.Nálam viszont most az merült fel problémaként,hogy a munkanélküliséget a beadott gyermekvédelmi időpontjától visszaszámolva 16 hónapra nézik.Nekem viszont a munkaügyi központ csak egy sablon sz.t adott,hogy az elmúlt 9 hónapban munkanélküli voltam,tehát tartós álláskeresőnek minősülök.De ez nem elég.Ma megyek oda újra.

2017. febr. 14. 06:58
 15/23 anonim ***** válasza:

5-ös hozzászólónak igaza van: Sajnos jelezned kellett volna, hogy már dolgozol, mivel így más más besorolás alá esel, sőt valószínűleg támogatást sem kapnál, mivel egy jövedelemmel több vn nálatok .. Vigyáázatok, mert ha ez kiderül (már pedig kifog, mi

vel a NAV-nál összefut),, az összes jogtalanul felvett támogatást egyösszegben kell visszafizetni.

2017. febr. 20. 12:49
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem dolgozom..elnézést a megfogalmazásért. Októberben dolgoztam csak. Azóta nem. A papíromat feltöltöttem, de iskolai igazolást nem tudtam..nem is kérte a rendszer.. Nem értem én ezt,hogy kell e..
2017. febr. 20. 19:10
 17/23 health visitor ***** válasza:
Az iskolalátogatásit nem a felvi kéri. Hanem amikor a hivatalban kiállítják neked a hátrányos helyzetedet igazoló dokumentumot.
2017. febr. 20. 19:50
 18/23 A kérdező kommentje:
Ahhaa,értem! Köszönöm szépen! :) Akkor remélem elfogadják!
2017. febr. 20. 19:51
 19/23 anonim ***** válasza:

De,a felvi is kéri.Itt a levelük:

Tisztelt ....!

Az E-felvételi jelentkezéskor fel kell tölteni valamennyi, már rendelkezésre álló dokumentumot, amely a jelentkezéshez szükséges. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor az legkésőbb 2017. július 12-ig pótolható! Igen, a hátrányos helyzet igazolásához a jelentkezőnek az oktatási intézmény által kiállított aktív tanulói/hallgatói jogviszonyról szóló igazolást is be kell nyújtania.

2017. febr. 21. 05:59
 20/23 A kérdező kommentje:
Hát akkor ez szívás... De azért köszönöm!
2017. febr. 21. 06:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!