Hátrányos helyzetű vagyok, kaphatok e többletpontot ezért, úgy ha nem járok iskolába jelenleg?
Ha július 13-ig érvényes vagy tovább a határozatod és még nem vagy 25 éves, akkor jó .
A hátrányos helyzetről kell a jegyzőtől egy határozat. Ha ez meg van, akkor töltsd fel és 40 pontod van pluszban, akkor ha e nélkül legalább a 280 pontod megvan.
Csak a hátrányos helyzetet megállapító határozat jó a jegyzőtől, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény az kevés ehhez.
Én úgy tudom, hátrányos helyzetű igazolást csak az kaphat, aki nappali tagozatos hallgatói/tanulói jogviszonnyal rendelkezik. Alapból amikor ki akarod kérni a hivatalban a papírt, vinned kell az iskolalátogatásit, amit abból az intézményből kell kérni, ahol tanulsz. Ha te már dolgozol, és volt egy év kihagyásod, már rég nem érvényesek a papírjaid, és nem ártott volna szólni a helyi önkormányzatnál, hogy nem vagy nappalis.
Nekem is megszűnt régebben a diák státuszom, ekkor el is vették a gyermekvédelmit, de mivel most úgy akarok továbbtanulni, hogy felvettek 2 éve fősulira, tehát megint hallgató vagyok, ezért most újra ki lesz állítva a hátrányos helyzetű igazolásom, amit már a mostani felvételinél tudok használni. De javítson ki valaki, ha tévedek.
A hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzet több körülmény együttes fennállása alapján kerül megállapításra. A felsőoktatási felvételi eljárás során csak az illetékes jegyző vagy az illetékes gyámhatóság olyan igazolása, illetve határozata fogadható el, amelyben egyértelműen megállapításra kerül a jelentkező hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete. További fontos feltétel, hogy hátrányos helyzetnek a Tájékoztató megjelenése és 2017. július 12. közötti valamely időtartamban kell fennállnia. Egyéb igazolás, dokumentum nem fogadható el.
A megfelelő igazoló dokumentumra vonatkozó további információk a Felsőoktatási felvételi tájékoztató Hátrányos helyzet igazolása c. fejezetében olvashatók.
És igen,kell igazolás arról,hogy nappali tagozaton tanulsz.
Július 12-én még érvényes lesz ez a hátrányos helyzetről szóló határozat, igazolás? Ha igen, akkor töltsd fel.
Ha nem tudod eldönteni, hogy érvényes lesz-e július 12-én ez a határozat,akkor töltsd fel, abból baj nem lehet, ha feltöltöd. Azt ha kapsz másikat július 12-edike előtt, akkor azt is feltöltöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!