Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » K*rvára elb*sztam a magyar...

K*rvára elb*sztam a magyar érettségit. Hülye módon az érvelést választottam. Kinek hogy ment?

Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 19:39
1 2
 1/14 anonim válasza:

Szia!

Miért rontottál?

Én is érveltem, most tettem fel a kétségbeesett kérdésem, bár már úgyis mindegy :)

Nem tudom, elfogadják-e, hogy kortárs magyar és külföldi írók műveit hoztam fel példának. Te miket írtál bele kb?

Ne izgulj, meglesz az :)

Üdv!

2010. máj. 3. 19:42
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem szerintem a helyesírásom lett borzasztó, úgyhogy az tuti lehúz egy jegyet... :( Ezért is remélem, hogy sikerült elérnem a hármas szintet, így kettes meglesz...

Én a Sorstalanságot és a Tótékat említettem benne részletesebben, meg sok saját vélemény. Így összesen kb. 3 és fél oldalam lett.

2010. máj. 3. 19:47
 3/14 anonim ***** válasza:
mi volt az érvelés témája amúgy?
2010. máj. 3. 19:50
 4/14 anonim ***** válasza:

én is érvelést választottam. nem tudom hogy sikerült... de ez inkább nekem fogalmazásként sikerült, nem tudtam érvelni semmi mellett.. :S

novellaelemzést meg nem tanultuk az összehasonlítást sem :(

mindig csak érveltünk, viszont nem ilyen nehéz témában. Azért írtam 3 oldalt, remélem a sok rizsaközt van értelmes, épkézláb mondatom is.

2010. máj. 3. 19:56
 5/14 anonim ***** válasza:
Én is érveltem, jól megsz*vatva magam. Azt néztem, hogy szinte mindenki máshogy értelmezte ez az érvelést. Én pl. simán úgy értelmeztem a tárgyi környezetet, hogy arról írjak, hogy egy adott szereplő otthona, tulajdonai mennyire befolyásolják a személyiségét, és fordítva, tehát, hogy a személyisége hogyan alakítja ki a tárgyi környezetét. Pl. szegény környezetben milyen személyisége lesz, gazdagban milyen ilyeneket hoztam példaként. Erre az origós megoldótanár úgy írja, hogy egy-egy tárgy mért jellemzi a szereplőt, meg mit szimbolizál. Érdekes egy érettségi volt :S Megjegyzem ez volt eddig a legnehezebb érvelés volt ez.
2010. máj. 3. 20:03
 6/14 A kérdező kommentje:

az a baj h én egy konkrét művet sem írtam :w én csak szerzőket soroltam fel itt ott,inkább csak magáról a témáról írtam.de áááááááá rohadtul elsz*rtam :@

de én alapjába véve is utálom a magyart,megtanulom amit kell de annyi.itt meg őszintén szólva csak írtam írtam.hirtelen nem jutott eszembe semmi mű így nem is említettem konkrétan egyet sem.jó most ha megerőltetem az agyam,akk van 1-2 de nem gondoltam volna hogy ennyire a művekre kell alapozni,hogy szinte már elemzem a példákat :w

2010. máj. 3. 20:10
 7/14 A kérdező kommentje:
inkább személyes véleményként meg általánosságban írtam a környezeti befolyásoltságokról
2010. máj. 3. 20:11
 8/14 anonim ***** válasza:
üdv minden sorstársamnak, én is úgy érzem h elcsesztem a magyar érettségimet, mert az első részt nem tudtam befejezni, mivel nem volt már 1 feladatra időm, az érvelés meg nem volt könnyű. Amikor a tárgyi környezet hatásáról kellett írnom, olyasmiket írtam, hogy az egyénre meg a szereplőkre is nagy hatással vannak a tárgyak kinézete, hisz minden tárgyról más-más jut eszünkbe.
2010. máj. 3. 21:04
 9/14 anonim ***** válasza:
előző válaszoló vagyok ismét: a legvicesebb, hogy sosem csínáltunk érvelést, ráadásul összehasonlító elemzést is 1-szer csínáltunk, a vers meg a novellaelemzés nálunk úgy működött, hogy a tanárral leírtuk az elemzéseket és dolgozatkor nem használhattunk szöveggyűjteményt, hanem fejből írtuk az elemzést.
2010. máj. 3. 21:09
 10/14 anonim ***** válasza:
de jó, engem nyugtat, hogy nem csak én csesztem el az érvelést :) amúgy tényleg mindenki máshogy értelmezte a feladatot, kíváncsi vagyok melyik a jó szemszög :)
2010. máj. 4. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!