Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol tanuljak tovább? És mit?

Hol tanuljak tovább? És mit?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkodom azon ,hogy mi legyek , hogy hol tanuljak, és hogy mit?

Nincs kedvenc tantárgyam, amiből kiindulva utána nézhetek "nekem való" szakoknak.

Az egyszer biztos, hogy a matek az nem megy..

Viszont minden ami művlszet, abból jó vagyok,(tehát rajzolás, éneklés,tánc ),de ezekkel nem kezdhetek nagyon semmit. A tanári pálya kizárva!

És nem szeretném ha a munkahelyemen monoton munkát kéne végeznem.

(Szerintem nem is létezik a leírásomnak megfelelő állás aminek tanulhatnék xd )

2016. dec. 27. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi idős vagy?Ez még alakul majd.kialakul az érdeklődési köröd.Mindenképpen olyan szakmát válassz amit szívsen fogsz csináni,szíved lelked beleteszed.Ha sportban vagy jó akkor mehetsz pl a testnevelési főiskolára.Csak nyitottabbnak kellene lenned..így nem lehet hogy ez sem leszek meg az sem leszek.Járj utána dolgoknak,menj el pályaválasztási tanácsadásokra.
2016. dec. 27. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Mehetsz akár ezekre a művészeti FOSZK-okra:

képzőművészeti

televíziós műsorkészítő

színházi rendezőasszisztens

gyártásszervező

Vagy mehetsz valami művészeti, -közvetítési alapszakra is:

[link]

2016. dec. 27. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Dehogynem kezdhetsz. Ha azt mondanád, hogy megy a matek, építészetet javasolnék, egyébként meg vagy művészeti vagy bölcsész szakot tudok elképzelni neked. Felejtsd el, hogy ebből meg abból "nem lehet megélni", nagyjából csak mérnöki meg gazdasági szakra mondják azt, hogy meg lehet belőle majd élni, mégse haltak éhen még a többiek sem. Szerintem valami olyat tanulj, ami érdekel, és amit életed végéig szívesen csinálnál/tanulnál, aztán az, hogy "megélsz-e majd belőle" a szakmai kiválóságod és a szerencse függvénye lesz.
2016. dec. 27. 21:50
 4/6 anonim válasza:
72%

[link]

ezen a honlapon olyan kérdőívek vannak, amik segítenek a pályaválasztásban, illetve hogy milyen irányban haladj majd tovább.

Általános iskolás korosztálynak szóló kérdőívek

rögtön ez a legfelső cím és innen ki tudod választani a számodra megfelelő linket majd, vagy akár mindet kitöltheted ha van időd. :)

remélem hogy segíthettem.

2016. dec. 27. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk elsokorben el kene dontened, hogy mi erdekel, mit dolgoznal szivesen. Ezutan egyszerubb szukiteni a kort, mert ugy, hogy a matekos es a muveszeti szakokat kiestek, meg mindig eleg nagy a valasztek.
2016. dec. 27. 22:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenki segített, köszönöm szépen a kommenteket ! :)
2016. dec. 27. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!