Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemistának lenni?

Milyen egyetemistának lenni?

Figyelt kérdés

Talán bugyuta és értelmetlen a kérdésem, de közeleg a pályaválasztás, és az,hogy egyetemista legyek. Kíváncsi vagyok, hogy mi vár rám. Szakfüggő, persze, de érdekelne sok-sok egyetemista véleménye, és tapasztalata.

Például ti milyen szakra jártok, mi a kedvenc tárgyatok, melyik megy a legnehezebben? Tényleg igaz,hogy az egész érettségire annyit kell tanulni, mint egyetlen vizsgára az egyetemen? Nehéz volt erre "átállni"? Viszgaidőszakban tényleg egész nap tanultok? Hogyan osztjátok be az időtöket? Minden érdekel, meséljetek!

2016. dec. 20. 12:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig a 3. válaszoló vagyok.

Nálunk is van egy mozgássérült lány, súlyosan sérült. Ne félj, egyetemen nem lesz az, hogy kicikiznek stb. :) Nálunk, a Pázmány jogi karon még több lift is van. :) Biztos vagyok benne, hogy más egyetemen is gondolnak a mozgássérültekre. :)

2016. dec. 20. 17:21
 22/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót, jól jön biztatásképpen ! :D Értesüléseim szerint a Bárczira (azt szemeltem ki) járnak sérült tanulók, és fel vannak készülve a speciális igényű hallgatók fogadására. Ez nagy megnyugvást jelent azért.
2016. dec. 20. 18:50
 23/26 anonim ***** válasza:
29%

Attól függ melyik egyetem, melyik szak. Egyes szakok nehézségben eltérnek egymástól.

Egy BTK-n, lazább egyetemen szerintem marha jó lehet egyetemistának lenni.

Egy keményebb, elitebb szakon, helyen meg hát előfordul az, hogy a hallgatók egy része végzésre egy kiégett, depressziós arcok lettek.

2016. dec. 20. 21:15
 24/26 anonim ***** válasza:
74%
Osztom #23-at. Egyszerűen megfárad az ember ebben a rabszolgaéletben, ha olyan szakon van...
2016. dec. 20. 23:32
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Pannon egyetem-villamosmérnök

Szeretek ide járni, mert többnyire azt tanulom, ami érdekel, bár az első féléves alapozó tárgyak egy része felesleges. Ugyanakkor sokszor stresszesek a napjaim, egy egy komolyabb ZH vagy most, vizsgák előtt, mert tudom, hogy nálunk irtó könnyen meglehet csúszni...elég 1 tárgyat bebukni s már egy évet csúszol, ( mivel sok tárgy nem indul keresztfélévben ), így nagyon résen kell lenni. Kedvenc tárgyam az analízis. Egyrészt azért, mert a mateknak ezt a részét tartom a legszebbnek, másrészt pedig azért, mert a tanárnak egyértelműek a követelései, ergó nem ér meglepetés a számonkéréseknél. Tudom, hogy ez a követelmény, ilyen nehézségű feladatokat kell tudjak megcsinálni, így tudok rá készülni. Legnehezebben talán a programozás ment, mivel új volt még nekem, nem tanultam gimnáziumban, és mindig új feladatokat kaptunk..rengetek ZH volt szigorú pontozással, és állandóan stresszeltem, hogy ha már sikerült az 5. ZH akk ne a 6.-at rontsam el. Vannak tárgyaim, amiket baromi könnyen lelehet rakni, akár egy hétvége alapján ötösre is. Ezek az úgynevezett töltelék tárgyak, de a fontosakra persze rendesen kell készülni. Azt azért nem mondom, hogy egy vizsgára annyit kell készülni mint az egész érettségire...inkább azt mondom, hogy egy vizsgaidőszak tananyaga olyan mint egy érettségi, csak ugye itt nem 4 évben van leadva a tananyag hanem 3 hónapban, és bizony itt ott elég gyorsnak érzem...nincs idő arra, amire nekem gimiben volt, hogy majd idővel megértem, mert gyorsan haladunk, és ha már most elvesztem, akkor 2 hét mulva teljesen végem lesz, így fontos a folyamatos készülődés. Az átállás nekem nem volt vészes, hozzászoktam a terheléshez, de ez csak én vagyok...a banda harmada már az első ZH roham után lelépett, s szerintem a vizsgaidőszak után már a kezdőlétszámhoz viszonyítva már csak fele annyian leszünk. Most kezdődik a vizsgaidőszakom...azt nem mondom h felkelek előveszem a jegyzetet tanulok, ebédelek tanulok majd lefekszem, de azért rendesen kell olvasgatni az anyagot, és ismételni, hogy rögzüljenek. Mondjuk úgy, hogy minden nap annyit tanulok mint ha gimiben másnap egy TZ lenne. Szerencsére eddig meg is van az eredménye, eddig mind a 16 számonkérésem sikeres lett, ( értsd: meglett a min elvárt kettes szint ), s az átlagom jelenleg pont négyes. Bár kicsit aggódok, mert most jönnek azok a vizsgák, amiktől tartok, és bizony ez már olyan, hogy szerencse is kell dögivel...hogy milyen tételt húzod..úgy érzem, hogy nálunk senkinél sincsen olyan az összes szóbeli vizsgán, hogy igen, tutira átmegyek mert mindent tudok, hanem csak azt tudják mondani, hogy jó esélyem van átmenni, vagy talán átmegyek, esetleg van esélyem átmenni...mivel nagyban függenek a dolgok, hogy ki milyen tételt húz..vannak olyanok amikkel ha hülye is vagy a tárgyból nyert ügyed van, és olyanok is, amiknél rendesen megtudnak szopatni. Ha kérdésed van, nyugodtan írj :)

2016. dec. 20. 23:35
 26/26 anonim ***** válasza:
Na kedves kérdező ez a pannon :) mint írtam is...
2016. dec. 21. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!