Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemistának lenni?

Milyen egyetemistának lenni?

Figyelt kérdés

Talán bugyuta és értelmetlen a kérdésem, de közeleg a pályaválasztás, és az,hogy egyetemista legyek. Kíváncsi vagyok, hogy mi vár rám. Szakfüggő, persze, de érdekelne sok-sok egyetemista véleménye, és tapasztalata.

Például ti milyen szakra jártok, mi a kedvenc tárgyatok, melyik megy a legnehezebben? Tényleg igaz,hogy az egész érettségire annyit kell tanulni, mint egyetlen vizsgára az egyetemen? Nehéz volt erre "átállni"? Viszgaidőszakban tényleg egész nap tanultok? Hogyan osztjátok be az időtöket? Minden érdekel, meséljetek!

2016. dec. 20. 12:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
5: Hát ez változó. Nálunk úgy van, hogy gyakorlatokra kötelező bejárni, előadásokra nem, de ajánlott. A gyakorlatokon mindig van katalógus. Terepgyakorlaton meg ha nem vagy ott, akkor buktad az egész félévet az adott tárgyból, mert azt nem lehet sehogyan se pótolni, mert csak egyszer van egy félévbe. Amúgy teljesen tanárfüggő az előadásos bejárás, nálunk van olyan tanár aki nem adja ki az előadások anyagát, mert ezzel akar minket ösztönözni, hogy bejárjunk, meg van olyan is aki pozitív katalógust tart, ami plussz pontot jelent a vizsgán, ha ott vagy rajta. Én általában úgy szoktam, hogy első héten mindenre bemegyek aztán eldöntöm, hogy mire érdemes bejárni és mire nem.
2016. dec. 20. 14:27
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mindig mentem be órára. Természetesen csak arról hiányoztam ahol tudtam, hogy nem lesz katalógus.

Valamelyik tanár vezeti ezt, hiszen nem járnának be sokan az órára. Ha 3 többet hiányzunk akkor nem kapjuk meg az aláírást.

2016. dec. 20. 14:27
 13/26 A kérdező kommentje:
Igen, mondjuk logikus, hogy a sajàt érdeke a diàknak bejàrni. Gyakorlatra főleg. Csak mikor van egy nap 4-5 eloadas (vagy mennyi?), biztos eszebe jut a diaknak szelektalni. :D Meg hallottam olyat, hogy reggel nyolctol este nyolcig bent kell lenni. Felre ne ertsetek, nem panaszkodok elore, csak erdeklodom, hogy mi var ram. :)
2016. dec. 20. 14:39
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk olyan volt, hogy reggel nyolctól este nyolcig órám volt, de szerencsére ez nem volt mindennapos, csak egy héten egyszer. Ennyire azért velünk nem szoktak szívózni, de van olyan ahol igen, ez szerintem teljesen szakfüggő.
2016. dec. 20. 14:44
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nálam egyáltalán nincs ilyen. pl a leghosszabb napom az 10-től kezdődött fél 6-ig. És ott volt vagy két óra lyukas. Attól is függ, hogy ki hány szabadon választott tárgyat vesz fel. :) Aki egyszerre 3-at az többet van iskolában. :D Nekem ebben a félévben szerencsém volt, hétfőn nem kellett bejárnom a szabválomra, pénteken pedig nincs suli. :) Így + két nap pihi volt. (sajnos a következő féléves tantervem nem lesz ilyen jó :'D)
2016. dec. 20. 14:47
 16/26 anonim ***** válasza:
27%
Ha jót akarsz magadnak maradsz a fővárosban egyetemen. Vidéken csak a pénzbehajtás megy és az egyetemi élet sem egy nagy cucc, kivétel ez alól: Szeged, Pécs, és talán Győr is, bár utóbbiból már kikoptak az ismerősök így friss infóval nem tudok róla szolgálni. Pázmányosokkal egyszer voltam bulizni, jó fejek, jogászok kicsit sznobok, de ez mindenhol így van. Főváros mellett szóljon még, hogy több cég (jobbnál jobbak) remegve áll sorban a hallgatókért, szóval ha jól választasz nem kell mekizned mellette. Ha valami állami szférás dolgot akarnál csinálni, akkor jó választás lenne neked az nke illetve a pázmány is, mindkettő káder képző.
2016. dec. 20. 15:49
 17/26 A kérdező kommentje:
Jelenleg videken lakom, de ugy terveztem, hogy Pestre szeretnek menni. Nem mondom, hogy nem felek tole egy picit. Mozgasserult vagyok, es bar a lakhatastol es a kiszemelt egyetem akadalymentessegetol nem tartok, de megis utaznom kell majd sokat. Kihivas lesz, az tuti. A videki egyetemek kozul Szeged johet csak szoba, bar amiket irtam, azok miatt jobb lenne a fovaros. Tobb a lehetoseg gondolom...
2016. dec. 20. 15:56
 18/26 anonim ***** válasza:
48%
Két egyetemről tudnék nyilatkozni még és tényleg csak jót akarok ezekkel az infókkal az egyik a bge, olyan a szórás én messziről elkerülném a helyedben, pénzbehajtó intézet. A másikat nem írnám le max privátban, mert oda járok. Arról csak annyit mondanék, hogy van egy koszos tárgy aminél annyira szubjektív az értékelés, hogyha jó kedvük van megadják az aláírást, ha nincs akkor bukó. Volt olyan is, hogy megunták a zh-k javítgatását aztán félvállról javítgattak kutyafuttában...tovább nem is mondom kb.70%-os a bukási arány.
2016. dec. 20. 15:57
 19/26 A kérdező kommentje:

Koszonom a tanacsokat, orommel veszem oket. Nyugodtan ird meg privatban, ha gondolod. Nem adom tovabb.

Ezt masfelol is hallottam mar, hogy ledobtak a nagy kupac feladatlapot az asztalra, es akie fent maradt az atment, akie leesett az megbukott. Sokan riogatnak ilyenekkel, remelem elkerulhetem.

2016. dec. 20. 16:02
 20/26 anonim ***** válasza:
írtam privátban
2016. dec. 20. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!