Mit kell tennem hogy pszichológus legyek?
Érettségi után még 3év alap képzés 2 mester+ szakosodás.
Emelt szintű, közel 100%os érettségik kellenek, szóval ha nem vagy rendkívül jó tanuló, akkor esélytelen..
Háát, lehet idegen nyelvből felvételizni, abból könnyű az érettségi, szóval érdemes rágyúrni, hogy az egyik felvételi tárgyad 95 százalékos vagy egy könnyű emelt legyen. Azon kívül magyar, töri, biosz hasznos (főleg a neurológiás, anatómiás tárgyakhoz, de ezek nélkül is megtanulható), de ha jól tudom, például matekból is lehet felvételizni.
Egyébként, ELTÉ-re 446 pont volt a felvételi ponthatár, de az öt év alatt még változhat bőven. Az nem igaz, hogy nagyon nehéz lenne bekerülni, mert én pl, ha dupláznám a bioszomat és az angolomat, az ELTÉ-n kívül mindenhol bent lennék és még lenne kb húsz pluszpontom, amit megszerezhetnék, pedig nem vagyok az a hűdejótanuló. Na mindegy. Az biztos, hogy elkötelezettnek kell lenned, és tanulnod kell jó sokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!