Magyar érettségin hogy kezdjem el az érvelést?
Lehet, hogy közhelyesnek fog hangzani, de ott abban a helyzetben hidd el, hogy szófosásod lesz. Én sem érveltem előtte soha, mégis annyira hétköznapi a téma, hogy simán lehet írni róla. Én még vázlatot sem írtam, mert úgysem követtem volna, hanem írtam a fejemben van, és eszembe jutott.
De amit érdemes lenne megkeresned, az az évelés technikája, felépítése, mert többek közt erre is pontot kapsz, vagy veszítesz, szóval érdemes átnézni,k nem konkrétan, csakhogy formailag mégis kábé mi kell.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Remélem, hogy igazad lesz! :D
soha nem írtam azelőtt egyetlen érvelést sem, próbaérettségin mégis 6 vagy mennyi oldalt írtam
pont addig amennyi hely volt
najó az utolsó mondatokat már csak poénból, hogy pont kijöjjön xD de nem is kaptam rá rossz pontokat
csak egy jó kis téma kell és menni fog
az érvelésnek az a buktatója, hogy irodalmi műveket kell felhozni a legtöbb esetben
az is jó, ha leírod az egyéni véleményedet, meg érvelsz mellette, de úgy nem kapsz sokat érte
"Érveljen a Spiró György által felvetett problémák mellett és/vagy ellen! Hivatkozzon
olvasmányélményeire, olvasói tapasztalataira is!"
Tavaly itt annyit kellett felhozni irodalmi műként, hogy például a Ady verseit nehéz megérteni, vagy egyszűen annyit, hogy nem szereted az irodalmi nyelvet, mert sokféleképp értelmezhető stb. Szóval nem igazán kellett hozzá konkrét irodalmi tudás. Az évelés szinte mindig teljesen hétköznapi téma.
Már túl vagyok rajta!:D Egyébként köszi mindenkinek! Elolvastam az összes hozzászólást, csak nem volt időm válaszolni... Ezért bocsi!:D
Az érettségizőknek pedig sok sikert a továbbiakhoz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!