Utolsó msc-s félévemet csinálom Férjemmel, gyerekkel/gyerekekkel együtt, kaphatunk kedvezményt? (leírás)
Házasok vagyunk van egy 2 éves gyerekünk, 2.-at várjuk. Férjem dolgozik (sajnos nem sok pénzt kap szakmájában, sajnos nem bp) Én itthon írom a diplomát és szakdolgozatot. Beadtuk a kérelmet, hogy ne kelljen fizetni, vagy kevesebbet,de elutasították.
Van valami törvény erre, vagy mérséklés ami kötelezi a sulit?
ezért az utolsó félévért kell csak fizetnünk, eddig finanszírozottan voltunk. Olvasgatok leírásokat, hogy kismamáknak így úgy, de a jogi dolgokba belekavarodok.
Jó lenne tudni, ugyanis fejenként 325e ft-ot perkálunk ki, tehát ha felét kéne fizetni már az is jó lenne.
csúsztam 1 évet, (nincs keresztfélév a tantárgyból) ezért átsoroltak.
olvastam valamit, hogy kismamáknak nem kell, átveszi az oktatási hivatal (minisztérium), nem tudom melyik. Tehát nem a suli pénze kell ahhoz. Ezért nem mindegy :)
utolsó válaszoló a szaporodó képességes leírás enyhén bunkó :) úgy, hogy a kisgyerek mellett 4-es átlagot tudtam produkálni. És a tanulmányomat is írtam benne, azt se figyelték.
a szakunkon mindenki csúszott ezért mindenkinek egyformán elutasították. És nem azért csúsztunk mert lazán vettük, hanem azért mert marha nehéz. Sajnos ezt az egyetemek egy kupacnak kezelik a könnyebb szakokkal( senkit se akarok megsérteni).
To-nak fingja sincs ehhez, örülök, ha épp nem kávéznak mikor keresem a csapatot :D
tehát azért gondoltam, hogy aki ért is hozzá esetleg :)
jelenleg nekik írtam: OKTATÁSI JOGOK
BIZTOSÁNAK HIVATALA
ugyanis találtam oylat, hogy hiába van pénze sulinak vagy nincs, az okt. minisztérium átveszi ilyenkor. Engem ez érdekelne, ki mit tud.
Egyébként mindenütt azt írják, hogy ezt intézménye válogatja, hogy adnak-e x százalék kedvezményt, vagy egyáltalán nem. Tehát ezt, akár kávéznak a TO-tokon, akár nem, ott kell megérdeklődni.
Szívás lesz 2 gyerekkel a férjed nem sok pénzéből élni, de próbáljátok meg megérdeklődni legalább ezt. Itt a gyik-en is volt kérdés róla, olvass vissza.
ez most komoly kérdés volt vagy nem érted a kérdésemet? :D
325 e ft ki van fizetve, de ha nem kellett volna, minek adjunk oda annyi pénzt? te odaadod valakinek csak úgy, ha nem is biztos, hogy jár neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!