Szerintetek, hogy érdemes vizsgára jelentkezni?
11 tárgyam van, ebből 4db szeminárium ezért csak 7-ből kell vizsgáznom.
Itt a lista:
Közgazdaságtan (ebből utolsó órán lehet majd megajánlott jegyet szerezni)
Filozófia (ebből holnap lehet megajánlott jegyet szerezni, de sok egyéb dologra kellett készülnöm ezért nem tudtam teljesen elolvasni a szükséges könyveket)
Egyházismeret
Egyetemes állam és jogtörténet (ebből sikeres ZH miatt fel vagyok mentve a vizsga feléből)
Magyar Állam és Jogtörténet
Bevezetés az állam és jogtudományokba
Római Jog
Szerintetek melyikeket éri meg beválogatni decemberre?
Induljunk ki abból, hogy a közgáz meglesz (elég laza lesz a zh, ha tanulunk rá, pl. számolás sem lesz, csak egy teszt az egész)
Az Egyetems jogtörténetet elég jól tudom, plusz ugye megvan a felmentésem is.
A Bevezetés a jogtudományokba tárgyra még nem készültem túl sokat, de itt is viszonylag könnyű lesz a zh, rövid válaszok (max 1-2 mondat, de lehet csak pár szó, igaz-hamis és egy szöveg kiegészítés [ez talán a legnehezebb benne] miatt.)
A filozófia elég nehéz, legalábbis az olvasmányok azok, illetve az egyházismeretre is el kéne még olvasnom egy könyvet, tehát decemberig ezeket nem biztos, hogy be merem vállalni.
A másik nagy kérdés a római jog, mert jelenleg még csak a 100. oldalon tartok, illetve a füzeti jegyzetemet tudom, de utóbbi csak arra jó, hogy miután megvan a könyv felidézze az ember a dolgokat. Ebből erősen gondolkodom a dec. 23-i vizsgán, bár kérdéses, hogy addig sikerülne e jól felkészülni.
A magyar állam és jogtörténet pedig szintén megy, de a könyvi anyag átismétlése elég nagy falat, tehát lehet érdemes lenne január elejére hagyni.
Ti mit javasoltok? Sokat beszélgettünk évfolyamtársakkal, meg egyéb már egyetemet végzett emberekkel, hogy miként lenne a legjobb, de még bizonytalan vagyok. Sokan egyből le akarnak szinte mindent tudni, decemberbe, de szerintem az nem a legjobb, mert a nehezebb tárgyakra nem lehet egyszerre felkészülni.
Szerintetek, hogy érdemes beosztani az időt?
Én mindig egy könnyű vagy közepesen nehéz vizsgát tettem be decemberre (mert a szorgalmi időszak utolsó hetei a sok zh miatt általában nemigen alkalmasak vizsgára készülésre).
A legnehezebb vizsgáim január elejére szoktam tenni, hogy a karácsonyi időszakban tudjak rá készülni - meg olyankor még elég pihent vagyok. A legvégére szintén könnyű vizsgát szoktam hagyni.
Nem teszek továbbá vizsgát soha két egymás utáni napra! (Ugyanarra a napra meg pláne nem!) Természetesen utolsó vizsgaidőpontra sem iratkoztam fel soha.
Ez a rendszer nálam mindig kiválóan bevált. Általában a vizsgaidőszak utolsó 7-10 napja maradt pihenésre:) Ha te most vagy elsős, te is gyorsan ki fogod tapasztalni, hogy hozzád milyen taktika passzol:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!