Ha egyetemen államilag támogatott képzésről kirúgnak, kell visszafizetni?
haver, úgy logikus, hogy mindkét esetben vissza kell fizetni
így külföldön is dolgozhatnál, ha szándékosan pl nyelvvizsga miatt nem szerzed meg a diplomát
Én úgy tudom, alapkézésen kiiratkozásnál, ha 1 aktív féléven túl vagyok, akkor nem kell semmit visszafizetnem.
"Ha állami ösztöndíjas képzésre jártatok, a beiratkozáskor aláírt hallgatói nyilatkozat értelmében vissza kell fizetnetek az igénybe vett, a tandíj összegével megegyező támogatás ötven százalékát. Mentesültök ez alól, ha alapképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben egy aktív félév, osztatlan szakon pedig legkésőbb két aktív félév után hagyjátok ott az egyetemet. Ha önköltségesként tanultatok, semmit sem kell fizetnetek."
Istenem, igazán leírhatnád pontosan a kérdésed.
HA ELSŐ FÉLÉV UTÁN hagyod ott az egyetemet, akkor nem kell visszafizetni.
HA NEM ELSŐ félév után hagyod ott/rugnak ki, akkor vissza kell fizetned a tandíjat, amennyiben nem iratkozol be EGY ÉVEN BELÜL ismét felsőoktatásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!