Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyetemen államilag támogat...

Ha egyetemen államilag támogatott képzésről kirúgnak, kell visszafizetni?

Figyelt kérdés
Ha biztosan tudom, hogy kifognak rúgni, akkor érdemesebb kiiratkozni vagy lényegtelen ugyan azt érem el, ha csak várok és ők rúgnak ki?

2016. okt. 19. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod elvegezeni akkor kell visszafizetni, mindegy milyen okból.
2016. okt. 19. 16:37
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

haver, úgy logikus, hogy mindkét esetben vissza kell fizetni

így külföldön is dolgozhatnál, ha szándékosan pl nyelvvizsga miatt nem szerzed meg a diplomát

2016. okt. 19. 16:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, alapkézésen kiiratkozásnál, ha 1 aktív féléven túl vagyok, akkor nem kell semmit visszafizetnem.

"Ha állami ösztöndíjas képzésre jártatok, a beiratkozáskor aláírt hallgatói nyilatkozat értelmében vissza kell fizetnetek az igénybe vett, a tandíj összegével megegyező támogatás ötven százalékát. Mentesültök ez alól, ha alapképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben egy aktív félév, osztatlan szakon pedig legkésőbb két aktív félév után hagyjátok ott az egyetemet. Ha önköltségesként tanultatok, semmit sem kell fizetnetek."

2016. okt. 19. 17:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Hányadéven vagy?
2016. okt. 19. 17:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Közben felvételizhetsz máshova, s ha oda felvesznek és elvégzed, nem kell semmit visszafizetned
2016. okt. 19. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Istenem, igazán leírhatnád pontosan a kérdésed.

HA ELSŐ FÉLÉV UTÁN hagyod ott az egyetemet, akkor nem kell visszafizetni.

HA NEM ELSŐ félév után hagyod ott/rugnak ki, akkor vissza kell fizetned a tandíjat, amennyiben nem iratkozol be EGY ÉVEN BELÜL ismét felsőoktatásba.

2016. okt. 20. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!