Ha elfogynak a támogatott féléveim, akár BSC, akár MSC-n akkor utána Nem kell visszafizetni az addigi félévek értékének a felét, csak amit bónuszba vagyok ott?
Mert úgy tudom, hogy van valami szabály, amikor vissza kell fizetni, a már ott töltött képzési idő értékének a felét.
Szóval, hogy ha mondjuk a BSC 10 félév alatt sikerül, akkor nekem csak 1 félévet kell kifizetni.
Ugyan ez igaz az MSC-re is ugye?
Mikor is van, az, hogy vissza kell fizetni a felét?
Illetve még egy kérdés.
Arra is van szabály, hogy mondjuk a BSC-t minimum mennyi idő alatt kell elvégezni, ami után elbocsátanak? Úgy tudom van, azt hiszem 12 félév, de most nem tudom.
Vissza fizetni csak akkor kell, ha nem szerzel végül diplomát. (Vagy ha nem dolgozod le Magyarországon az X napot, de erre van 20 éved.) Ha a képzés alatt elfogy az állami szemesztered akkor csak azokat a szemesztereket kell fizetned, amik még hátra vannak a képzésből.
Bsc-nél ahány szemeszter a képzés azt*2 és annyi szemeszter alatt kell elvégezni. Vagyis a 6 szemeszteres képzést 12 szemeszter alatt, a 7 szemeszterest 14 alatt kell teljesíteni, hogy ne szűnjön meg a hallgatói jogviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!