Orvosi mellett közgazdasági egyetem?
1. Nem fog jutni rá se kapacitásod, se időd.
2. Orvosin minden nap reggeltől estig órán leszel.
3. Miért akarsz közgázt elvégezni?
Szia, ha feltétlenül szeretnéd ezt a kettőt egymás mellett csinálni, akkor az előttem szólókhoz hasonlóan azt tudom javasolni, hogy a közgázt levelezőn. Elvileg, au orvosit is ott tudod hagyni az első év után még következmények nélkül vagyis az első év után nem terhel a visszafizetési kötelezettség.
De ha most elkezded az orvosit, és késő csinálod a közgázt sem vagy semmivel sem elkésve.
Nem ismerek olyan embert, aki egyszerre végezte el ezeket, de miért szeretnéd a kettőt egyszerre? Ha orvosként szeretnél közgazdasági irányú végzettséget is, akkor én inkább orvos-közgazdász képzésben gondolkodnék a helyedben, pl.: [link]
Leginkább azért beszélnélek le a párhuzamos képzésről, mert nagyon-nagyon könnyű kicsúszni az államilag finanszírozott félévekből, az első évek nehezek és valóban sokat kell tanulni.
A képzés vége felé meg egyszerűen azért nehéz összeegyeztetni, mert pl. hatodéves gyakorlaton minden hétköznap reggeltől du. 2-ig legalább bent vagy az osztályon, van, hogy tovább is. Utána meg délután tanulhatsz a szigorlatokra.
Persze van, aki nálunk is dolgozott az egyetem mellett főleg az utolsó években, de nem könnyű összeegyeztetni a beosztást.
Persze lehet, h neked sikerül, akkor hajrá, de azért azt javaslom előbb kezdd el az orvosit, aztán ha kevésnek érzed, tied a pálya :)
üdv,
egy frissen végzett orvos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!