Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek egyetem mellett...

Szerintetek egyetem mellett mennyire nehéz új hangszeren elkezdeni megtanulni játszani?

Figyelt kérdés
Talán úgy több értelme volna a kérdésemnek, hogy úgy lehet e új hangszeren játszani tanulni, esetleg tanárhoz járni, hogy az ne menne az egyetemi tanulás rovására. Gondolom nagyrészt azon múlik, hogy hogyan osztom be az időmet, meg hogy hogyan és mikor tanulok, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Nagyon elkezdett érdekelni a dobolás az utóbbi időben, eddig is érdekelt, de most már annyira, hogy szívesen elkezdenék megtanulni dobolni is. Talán már kicsit késő ilyenkor, ennyi évesen (20) nulláról elkezdeni egy új hangszeren játszani tanulni, de ha az egyetemet végig várom vele, akkor még rosszabb lenne talán. Illetve nem tudom... Hegedűnél meg zongoránál hallottam olyat, hogy ott csak az lehet teljesen profi, aki gyerekkorában kezdi el, nem tudom, hogy dobolásnál is ez e a helyzet, bár szerintem nem zavarna, ha nem lehetnék vér profi. Afféle hobbi szinten érdekel.

2016. szept. 10. 00:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Na az én esetemet írtad le.

Másodikos egyetemista koromban kezdtem dobolni, előtte semmilyen hangszeren nem tanultam.

(Mondjuk mindig is járt a fejemben a dob, a zene, és hangmemóriám van, mindent hamar megjegyzek, és évek múlva is emlékszem dallamokra, akkordmenetekre.)

Először a haverokkal hobbiztunk kis bluesokat, ilyesmit. 3-4 év múlva már jazz-klubokban játszottam jazz-tanszakosokkal. Benne voltam Váczi Eszter, Micheller Myrtill első zenekaraiban, a Cotton Club Singerst is kísértem, de Sárik Péterrel, Pély Barnával is muzsikáltam, és sorolhatnám. Azóta eltelt sok-sok év és 12 CD-n játszottam, minden zenekarban a többiek jazz-tanszakot végzett zenészek. Felléptem a Debreceni, Szegedi jazz-napokon, Kapolcson, Szigeten, A38-on sokszor, TV-felvételeken is látom magam néha. De a Krakkói jazz-fesztiválra is eljutottam, idén a Bajor jazz-weekenden is felléptem.

Na szóval nem lehetetlen, bár az első profi tanárom 14 éves korig vállal tanítványt, de engem 21 évesen is felvett, akkor úgy hallotta, megvan a tehetségem ehhez.

Tehát a született képesség a döntő ez esetben már.

Ha megvan, miért ne zenélnél.

De amúgy is, ha örömet okoz, muzsikálni kell, ne hagyd ki.

Én az egyetem (ELTE) közben is tanultam a dobot, képeztem magam, koncerteztem.

Én egyébként tanítok is dobot, van terem, több cuccom, ilyesmi. De sok tanár van, kérdezz körbe, ki a jó.

Ha érdekel, összefuthatunk dumálni, írj priviben.

2016. szept. 10. 02:10
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha kolis leszel nem ajánlom mert megvernek
2016. szept. 10. 07:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Ezek mind jó hírek számomra! Ugyanis én is ELTE-re járok, illetve nem vagyok kolis. Köszönöm szépen a válaszokat!
2016. szept. 10. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!