Szerintetek egyetem mellett mennyire nehéz új hangszeren elkezdeni megtanulni játszani?
Na az én esetemet írtad le.
Másodikos egyetemista koromban kezdtem dobolni, előtte semmilyen hangszeren nem tanultam.
(Mondjuk mindig is járt a fejemben a dob, a zene, és hangmemóriám van, mindent hamar megjegyzek, és évek múlva is emlékszem dallamokra, akkordmenetekre.)
Először a haverokkal hobbiztunk kis bluesokat, ilyesmit. 3-4 év múlva már jazz-klubokban játszottam jazz-tanszakosokkal. Benne voltam Váczi Eszter, Micheller Myrtill első zenekaraiban, a Cotton Club Singerst is kísértem, de Sárik Péterrel, Pély Barnával is muzsikáltam, és sorolhatnám. Azóta eltelt sok-sok év és 12 CD-n játszottam, minden zenekarban a többiek jazz-tanszakot végzett zenészek. Felléptem a Debreceni, Szegedi jazz-napokon, Kapolcson, Szigeten, A38-on sokszor, TV-felvételeken is látom magam néha. De a Krakkói jazz-fesztiválra is eljutottam, idén a Bajor jazz-weekenden is felléptem.
Na szóval nem lehetetlen, bár az első profi tanárom 14 éves korig vállal tanítványt, de engem 21 évesen is felvett, akkor úgy hallotta, megvan a tehetségem ehhez.
Tehát a született képesség a döntő ez esetben már.
Ha megvan, miért ne zenélnél.
De amúgy is, ha örömet okoz, muzsikálni kell, ne hagyd ki.
Én az egyetem (ELTE) közben is tanultam a dobot, képeztem magam, koncerteztem.
Én egyébként tanítok is dobot, van terem, több cuccom, ilyesmi. De sok tanár van, kérdezz körbe, ki a jó.
Ha érdekel, összefuthatunk dumálni, írj priviben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!