Nappali, vagy esti tagozat, melyik a jobb?
Sziasztok!
Azon filózok, hogy át menjek-e nappali tagozatról, esti tagozatra, ami annyit foglal magába, hogy mint nappalin, úgy estin is délutánonként lennének az órák olyan déltől, így napi 8 óra azthiszem.
Csak heti 2 nap lenne a tanítási nap. A maradék háromba viszont napi 9-11 órám lenne tanulásra + a hétvége, amit úgy inkább rendszerezésre, tételek kidolgozására szánnék.(Könyvtárba tanulok.)
Angolból lehet el tudok járni majd ingyenes anyanyelvi órákra.
Matekot könnyen megértem, ha meg nem, akkor gyakorlással megy.
Töri... bármilyen megoldás jobb, mint hogy halgassam a tanár motyogását :D. Szóval nem mondanám hogy félek, csak picit..
Magyar, az is olyan szerintem, hogy ha kapok egy kiindulópontot stb.. akkor menne.
Biológiából is jobban örülnék ha több időm lenne rá stb..
A tanároktól persze kapnék feladatokat meg ilyesmiket, meg szerintem el is magyaráznák normin.
Szóval szerintem önállóan is menne a felkészülés. Amúgy tovább szeretnék menni tanulni.
Mit tanácsoltok?
Köszi!
Angolból és bioszból szeretnék emeltezni, minimum 90%-ra.
Illetve ha angolból rakok felsőfokú nyelvvizsgát, akkor nem kell érettségizni, ez igaz?
A többinek minumum 60%-ra kell hogy sikerüljön középszinten, azaz épp, hogy 4-esre, persze kicsivel felette.
Ahogy most számolom hetetne max 15 órát tudok tanulni, ami kevés, és még ennyi sincs meg igazából.
Most hogy felszabadulna 3 nap, szinte megtriplázódna ez az óraszám, körülbelül 40óra + a hétvége, amit rendszerezésre, tételek kidolgozására használnék.
Esti tagozaton általában rosszabb a képzés, sokszor nincs emeltre felkészítés. Ez inkább felnőtteknek van akik későn jöttek rá, hogy jobbak az esélyeik egy érettségivel ami után OKJ-ra tudnak menni, nem igazán a 90%-os emelt a cél.
Amúgy a szüleid kérdezd meg, mennyire okés nekik, hogy heti 2 nap vagy suliban csak, a többi nap meg csak tanulgatsz - nem hiszem hogy heti 5 szabadnap kell az érettségire felkészülni. Más lenne ha dolgoznál mellette és azért akarnál estin tanulni. Így felesleges. Ha nem tudsz nappali mellett felkészülni érettségire akkor az egyetem se jó ötlet, ahol még kevesebb idő alatt sokkal többet a tanulni való. Vagy azt is levelezőn végeznéd inkább ilyen okból?
Ha nekiállsz most kidolgozni a tételeket pár hét alatt megvan bőven, szinte nincs olyan tétel ami ne lenne fenn a neten, vannak kidolgozott érettségi tételes könyvek stb. Ha megvannak a tételek szabadok a hétvégéid tanulni őket meg gyakorolni, plusz ott vannak a délutánok, szünetek is tanulni.
Az angol érettségit meg nem váltja ki a nyelvvizsga.
Átmentem esti tagozatra.
Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti az önállóságot valamilyen szinten, mivel van 2 tanítási napunk, így nagyjából tudok egyeztetni a tanárokkal, hogy hogyan, és merre tovább.
Másrészről aki szereti magát, magára időt szánni, annak is ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!