Levelező tagozat mellett dolgozzak, vagy nappali és diákmunka? Melyik a jobb?
Szeptembertől kezdem az egyetemet, de egyelőre nem tudok a fővárosba költözni, tehát bejárnék minden nap (2 óra az út).
Ahol lakom, ott nem nagyon találni munkát sima érettségivel. Az egyetemen, ahova jelentkeztem, főleg hétköznapokon vannak a levelezős konzultációk, de nem mindegyik kötelező.
A nappali tagozat mellett szól, hogy van lehetőség ösztöndíjat kapni, és diákmunkát is könnyebben találnék.
Mindkettőt megjelöltem, a nappalit elsőnek, de még lehet változtatni a sorrenden.
A fentiek ismeretében mit gondoltok, így, bejárósként hogy lenne jobb?
Mennyi pénzre van szükséged? Ha megélsz így is és a szüleid segítenek akkor mindenképpen a nappali, mert az oktatás sokkal alaposabb. Néz utána mennyi az ösztöndíj és a diákmunka bér, ha csak minimálbéres melót találsz az se sokkal több.
Levelezőn nem sok a konzultáció, sokkal nehezebb vizsgákra tanulni munka mellett, ezt vedd figyelembe.
Szóval ha csak lehet én a nappalit választanám. Mindkettőn tanultam már, 15 éve nappalin, jelenleg levelezőn.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A szüleimmel élek, a pénzt félretenném lakásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!