Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek Joco bácsi...

Ngr1995 kérdése:

Mi a véleményetek Joco bácsi világáról? A módszerei mennyire működő képessek?

Figyelt kérdés
Egy szabolcsi matematika-technika tanár vagyok és érdekelne van-e aki már probálta a gyakorlatba is átültetni, amit Balatoni Józseftől olvasott/halott? Főleg olyan érdekelne ahol ez kevésbé liberális környezetben is sikerült, mert nálunk ez is nehézséget okoz.

2016. szept. 19. 18:03
 1/4 ceylon válasza:
szerintem nagyon ügyes, ötletes, főleg az tetszik, hogy nem csak tananyagot ad át a diákoknak, hanem egy szemléletet is (tolerancia, másság elfogadása), pedig nem lehet neki könnyű egy olyan fiatal közegben, ami többnyire nem túl megértő a melegekkel szemben.
2016. szept. 19. 18:10
 2/4 zotya5555 válasza:
Igen, ő képes hitelesen megjeleníteni a tolerancia fontosságát, gondolom nemi orientációja miatt sok kritikát kapott annak idején! Emiatt nagyon becsülöm és tisztelem, még akkor is, ha nem minden részét értem vagy értek vele egyet, de hatalmas TISZTELET Neki!!!
2016. szept. 19. 21:14
 3/4 Dmitrij válasza:
59%
Kedves Pedagógus Kolléga! Jómagam egy Hajdú-Bihar megyei általános iskola történelem szakos tanáraként vagyok őszinte rajongója Balatoni József, alias Jocó bácsi munkásságának. Mivel iskolánk református egyházi fenntartású, így meglehetősen konzervatív irányvonalat képvisel, ami számomra sok konfliktus forrását jelenti. Jocó bácsihoz hasonlóan én is a másság elfogadását tanítom az ifjú nemzedéknek, azáltal, hogy én is őszintén felvállalom nemi identitásomat. Csak így tovább!
2016. szept. 19. 22:14
 4/4 aladaaar22 válasza:
100%

Soproni történelemtanárként nem igazán értek egyet a pedagógiai módszereivel. Inkább a régi iskola híve vagyok, példaképeim az egykori bencés és ferences tanárok. A szerzetesek a tudás és műveltség mellett emberi tartást is adtak a diákoknak!

Mindettől függetlenül tisztelem Balatoni József munkásságát, elismerem módszerei létjogosultságát.

Azt sem gondolom, hogy századunkban kizárólag a heteroszexuális férfiakat illetné meg a tanári pálya. A lényeg az elhivatottság, a szakmai felkészültség és a pedagógiai érzék!

"Jocó bácsi" minden kétséget kizáróan kiváló tanár, csak így tovább!

2016. szept. 20. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!