Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetem tényleg olyan...

Az egyetem tényleg olyan nehéz? /bővebben lent, értelmes válaszokat várok/

Figyelt kérdés

Bár még csak középiskolába megyek (gimibe) kívnácsi lennék hogy az egyetem valóban olyan nehéz-e mint amilyennek elmondják...persze én nem orvosnak vagy valami hasonlónak készülök, mert tudom hogy az borzasztó nehéz, de azért egy sima egyetemet túl lehet élni nemde? persze, értem hogy relatív nehéz, de nagy elrettentettek akik elmondják hogy meg kell szakadni stb. kérlek nyugtassatok már meg :D lehetőleg olyan akinek van tapasztalata :D

köszi, félre ne értse senki, nem 2 átlaggal tettem fel ezt a kérdést, 4-5 ös vagyok, attól függ hogy az adott tantárgy érdekel-e :/ köszi ha valaki válaszol :/

2016. szept. 19. 17:34
 1/4 anonim ***** válasza:
70%
Sztem azért nehéz mert nincs ráderőltetve hogy folyamatosan tanulj, aztán vizsgaidőszakban meg már túl sokat kéne, szerintem sokkal jobb volt egyetem előtt, én nem szeretem ezt a nagy "szabadságot "
2016. szept. 19. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Az egyetem is kicsit olyan mint az érettségi, mármint áltsulisként vagy kezdő középsulisként az is valami über-brutál nehéz dolognak tűnt, tanárok is folyton riogattak vele, aztán tanulás nélkül megcsináltam egész jóra.

Egy átlagos szakhoz közel sem kell zseninek lenni. Állítom sok olyan ember van aki fél egyetemre menni mert túlmisztifikálja, pedig tudása alapján simán képes lenne rá. Egy BME villany vagy egy ELTE proginfó elvégzésére persze már sokkal kevesebben képesek.

Ne misztifikáld túl te se és merj nagyot álmodni, pl. az orvosi, nyilván a nehezebb szakok közé tartozik, de azért még is végeznek évente nem kevesen :)

Ilyen fiatalon (de még idősebben is) bátran lehet kockáztatni, ha esetleg túlvállalod magad még mindig elmehetsz egy másik szakra, egy év csúszás az semmi.

2016. szept. 19. 19:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Az egyetem jobb, szabadabb és főként csak azt tanulod ami érdekel.

Az iskolában mindent tanulni kell és azt nehéz tanulni amit az ember nem szeret, ami nem érdekli, ebből a szempontból az egyetem sokkal jobb.

Viszont az tény, hogy egy átlagos egyetemi vizsgára (1 félévnyi tárgy kollokviuma) jóval nagyobb anyagmennyiséget kell áttekinteni, mint amit 1 tárgyból az érettségire kellett.

2016. szept. 20. 18:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Hagyjuk már ezt az azt tanulod ami érdekel dumát, semmivel nem jobb egyetemen tanulni ha szereted ha nem, a tanulás sose lesz kellemes tevékenység,mégis meg lehet tanulni ezt is meg azt is
2016. szept. 21. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!