Miért undorodok az egész oktatási rendszertől?
Mert rossz ez a rendszer. Cserébe megtanít életművésznek lenni, ha ezt magas szinten űzöd már középiskolában, munkahelyen könnyű dolgod lesz.
A bukás ellen sajnos tanulni lehet csak, legalább elégséges szinten. Beszélj a tanáraiddal, hogy segítsenek ebben neked, ne a flegma énedet mutasd nekik.
Sajnos ez van... Szar az egész oktatási rendszer, a fejedbe nyomnak egy csomó olyan dolgot, amire az égvilágon nem lesz semmi szükséged, állandóan terhelnek, nyomás alá helyeznek. Aztán csodálkoznak, hogy miért ilyen elbszott és nyomorult ez a generáció.
Aztán meg jönnek a szokásos szövegek, hogy "utcaseprô leszel", meg "csak a mûveletlen parasztok nem tanulnak, a tananyag az alapmûveltség része". Jah. A mai gimnazisták nagy része nem tud helyesen írni vagy egy csekket befizetni, bezzeg a szájbakùrt genetikáról, a számok teljes négyzetté alakításáról meg a beszívott ókori görög mesékrôl mindent tud... Szánalmas..
Még szerencse, hogy eddig nem tanultam, bele is rokkantam volna. Én végzôs vagyok, idén kezdtem tanulni az érettségi/egyetem miatt, persze eredménye van (jó jegyek), de még mindig nem látom értelmét. Az elôzô években soha egy percet nem tanultam, ahol tudtam csaltam, mérlegeltem, mellébeszéltem, és mindig kihoztam egy 3.7-4.0-ás átlagot. És semmit nem bánok, örülök, hogy nem pazaroltam a sok felesleges fsságra az idômet.
Nagyon megértelek. Én mindig általában (szinte) kitűnő voltam, szóval sosem voltak tanulási gondjaim, kifejezetten szerettem a tanárokat, az osztályt és a sulit is, és pont ahogy te, 11. osztály második félévében tört rám az, ami rád: vasárnaponként zokogni kezdtem a gondolattól, hogy másnap suliba kell menni, akkor is, ha semmilyen számonkérés nem volt kilátásban, gyűlöltem az egészet, a mindennapokat, mindent. Rettenetesen rossz volt a hangulatom, el voltam kenődve és olyan kilátástalannak tűnt minden... Sajnos én nem tudtam "kikeveredni" ebből, csak az érettségi előtti utolsó félév volt már jobb, mert akkor már elérhető közelségbe került a középiskola vége, az érettségi-felvételi lekötött, és változatosságot is jelentett.
Az egyetlen szerencsém az volt, hogy a tanulmányi eredményem nem sínylette meg, a suliban nem is vett észre rajtam senki semmi változást.
Sajnos nem tudok jobbat tanácsolni, minthogy próbáld legalább a jegyeidet megtartani - különben kárba vész minden eddigi munkád.
Hát bocsi, de a te hozzászólásod minden volt csak érvelés nem, és kb. 1 pillantásból ki lehet belőle deríteni hogy életedbe nem tanultál, szóval ezt fölösleges volt leírnod.
Amúgy pont olyan típusnak tűnsz, aki túl lusta még használható érveket felhozni is, és inkább az oktatási rendszert meg a sok magolós stréber pancsert szidja, minthogy egy kicsit is megerőltesse magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!