Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám a 4 év középiskolá...

Hogy tudnám a 4 év középiskolát átugrani? 15/L (többi lennt)

Figyelt kérdés
2016. szept. 15. 15:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Kérdező. Az, hogy unod a középiskolát és - egyébként helyesen- nem merülsz bele a sekélyes társalgásokba-ökörködésekbe és többnek nézel ki a korodnál NEM ELÉG, hogy egyetemre kerülj! A magántanulói státusz is veszélyeket rejt magában, mert nagy pénzeket fizettek a tandíjra (a középiskolás matek elég komoly), de a képességeid nem biztos, hogy lehetővé teszik az intenzív haladást.

Találj 1-2 hasonló gondolkodású barátot az osztályban és tanulj szorgalmasan - ez amit tehetsz, és ez jó út az egyetem felé. Tudod már hogy mi szeretnél lenni? mit szeretnél tanulni? mi érdekel?

2016. szept. 16. 11:57
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, lehetséges, csak semmi értelme nincs. Amit eddig tanultál, az lófing a gimnáziumi tananyaghoz képest, ha arra alapoztam volna, akkor nyolcadik után én is nyíghattam volna, hogy "sokkal érettebb vagyok mint a többiek, egyetemre akarok menni".

Nem kell velük tartanod, merj kilógni, mi van akkor ha cigiznek meg ordibálnak? Az én osztálytársaim is cigiztek, ittak, drogoztak is néhányan, én megtaláltam a társaságom, bár más osztályokból főleg, de jól éreztem magam, most meg itt vagyok egyetemen, ahogy azt kell. Szerintem általános után túl nagy ugrás az egyetem, de ha gondolod ülj be egy ELTE-s előadásra azok közül ami érdekel, és nézd meg, a végére mennyit tudsz visszamondani. Nem lesz sok, mert nem építette fel benned a középiskola azt, hogy hogyan kell tanulni. Persze ha egy kivételes zseni vagy, akkor irány az egyetem, két év alatt letudod, 18 éves korodra már doktorálni fogsz.

2016. szept. 16. 13:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Igen... végül is.

Kell legalább 5*8 szintugró vizsgát tenned. Mivel 5 tantárgyból érettségizel (irodalom+nyelvtan 1) és ezt követően jelentkezhetsz érettségire.

Vagy ha találsz egy zseniprogramot ami felkarol akkor is járhatsz, vagy akkor külön órákon tanulod az egyetemi matekot pl:)

2016. szept. 16. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!