Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A reál tárgyak, főleg matemati...

A reál tárgyak, főleg matematika az oktatási rendszer színvonala miatt nem megy sokaknak?

Figyelt kérdés

Így, egyetem vége fele kezdem belátni, hogy sokaknak azért nem megy a matek, mert rossz az oktatási rendszer.

Én általános iskolától gimnázium végéig rühellettem a matekot.

Az érettségim is csak hármas lett.

Elvégeztem egy nem matekos felsőfokú OKJ-t, azzal dolgoztam.

Az előrelépési lehetőség megnyílása miatt, muszáj volt egyetemre mennem.

Ami kapcsolódott a munkámhoz, az bizony nem humános szak volt.

Akkor kellett foglalkoznom a matematikával.Lett egy jó magántanárom, aki változtatott azon a nézetemen, hogy a matek maga a sátán.

Nem mondanám, hogy megszerettem,de rájöttem, hogy a matematika bizonyos szinten nem tehetség vagy adottság kérdése, hanem megtanulható,begyakorolható.

Persze, aki programozó matematikusnak tanul, oda komoly affinitás kell.

De, egy közgazdasági, gépészmérnöki szak elvégezhető.

Úgy, mint a gitározás.Megtudja tanulni bárki.De, hogy híres legyen, ahhoz tehetség is kell.

Úgy hiszem, sok olyan ember van, mint én.

Véleményem szerint, erről az oktatási rendszer tehet.Rosszul oktatják a reálos tárgyakat.Inkább megszerettetni kellene a nebulókkal, mint elborzasztani tőle.

2016. szept. 14. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

A mai oktatási rendszer Magyarországon sajnálatos módon csődjét éli. Az elmúlt 20-25 évben nagyon sok változáson, és kedvezőtlen átalakításon ment át, különösképp a középiskolai természettudományi oktatás tekintetében.

A színvonal jelentősen lecsökkent, a természettudományok szerepe pedig meghanyatlott, amelyre a mindenkor média még jónéhány lapáttal rátett.

Oda jutottunk, hogy az általános- és középiskolás diákok java nem képes pl. fejben egyszerűbb számolásokat elvégezni, józan paraszti ésszel gondolkodni, ill. egyszerűbb becsléseket tenni reális, összefüggő gyakorlati problémákra.

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy egyeduralkodóvá vált pl. a számológép használata (általános- és középiskolás körökről beszélünk), így elősegítve azt a helytelen gondolatmenetet, miszerint nem kell gondolkodni, mert minden csak pár gombnyomás...

A középiskolákban a többség pusztán a függvénytáblázatra támaszkodik. Érettségin szabadon használható. Nem kell érteni, hogy mit miért csinálunk, nem kell látni az összefüggéseket a fizikában, a matematikában, az alkalmazási lehetőségeket pedig még sejteni sem kell.

2016. szept. 14. 22:17
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Figyelj. Olyan oktatási rendszerünk van, ahol az én középiskolai matektanárom elküldött a kollegájához, hogy vegyek különórákat 4500/óraáért különben megbuktat. Mit vársz? :)
2016. szept. 14. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút, de jól látod. Én is hasonló utat jártam be, igaz én még a gimnázium utolsó 2 évében kerültem egy jó magántanárhoz aki teljesen megváltoztatta a hozzáállásom, és végül neki köszönhetően jelentkeztem villamosmérnöki szakra, jelenleg a 3. félévemet taposom.

A gond már általános iskola alsó tagozatában előkerül. 4-5. osztályra a gyerekek 90%-a meggyűlöli a matekot. Ez pedig alapjában határozza meg a jövőbeni karrier lehetőségüket. Ezt ugye tetézi, hogy lényegében nincs olyan területe a mai közoktatásnak ami ténylegesen a diákok javát szolgálná. Teljes elmaradottság, és kivéreztetett a mai közoktatás. A jelenlegi intézkedések már a föld a koporsón, e a koporsóba is ütöttek vagy 2 tucat szöget. Én a szüleim támogatása nélkül, akik fizették a magánóráimat, sehol sem tartanék. A többségnek viszont nem adatik meg ilyen környezet és lényegében sokakban még csak a továbbtanulási szándék sem merül fel.

A témához visszatérve igen, az oktatás alapjaiban határozza meg azt, hogy egy gyerek miként tekint a matekra. Jelen esetben tudattalanul korlátozzák magukat az emberek és ezáltal hitetik el saját magukkal (külső környezet hatására), hogy hülyék matekból.

2016. szept. 14. 22:30
 4/5 anonim ***** válasza:

A 2-eshez:

Ez törvénysértő magatartás, nem tudom a pontos jogi formulát, de biztosan az.

2016. szept. 15. 10:26
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is van ebbe valami, en ugyanigy voltam a fizikaval
2016. szept. 15. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!