Miért hagyja ott sok ember az informatikus szak (ok) at?
Sokféle oka lehet.
1. Nem megy neki, megbukik a szórótárgyakon.
2. Rájön, hogy nem ezt akarta. Vagy mert az informatika nem érdekli, vagy a tananyagot találja elavultnak, vagy mert kevesli a szakmai tárgyakat.
3. Kap egy jó állásajánlatot, így inkább nem folytatja a képzést.
Én anno megpróbáltam és nem sikerült, most, érettebb fejjel levelezőn ismét tolom. Tapasztalatom:
1. Az informatikus szakon a szakmai rész harmatgyenge. Csak az alapokat tanítják és aki ezen már túl van, annak unalmas.
2. Az oktatás az elméletre koncentrál, holott az IT gyakorlati tudomány.
3. Túl sok fölösleges matek van, ezen véreznek el legtöbben. 18 évesen én sem tudtam felfogni a kalkulust meg a diszkrét matekot. Most, 30-on túl már megy, de értelmét továbbra sem látom, mert használni sosem fogom.
4. Nappali tagozaton, pláne neves egyetemeken direkt szívatják is az embert, pl. papíron kell programozás vizsgát írni, megpróbálják elvenni az ember kedvét az egésztől.
Ergo, az oktatás struktúrája, a tananyag nehézsége és elavultsága és a tanárok hozzáállása miatt ilyen nagy a lemorzsolódás.
még egy elég gyakori eset, hogy a valaki tényleg nagyon ügyes programozó, de a matek egyáltalán nem megy neki és emiatt esik ki. Egyik szaktársam kalkulus egyből lett 3/3as hiába ment neki a többi, de van olyan is akinek fordítva van ott jön rá, hogy a matek pörög a programozás nem és átmegy matekra :D
én is csak azt tudom mondani, mint az előzőek. Sokan neki vágnak, mert itt ott olvasták ismerős ajánlotta, aztán rájönnek, hogy ez már nem a középiskola és néha tanulni is kellene vagy egyszerűen rájönnek, hogy más érdekli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!