Felsőoktatási szakképzést megéri végigcsinálni 640 ezerért?
Pótfelvételivel kerültem be, mert érettségi után nem terveztem a jelentkezést. Mivel esti iskolába jártam, ahol a 2 év alatt nagyon gyors és nem túl erős volt a felkészítés, mindössze 254 pontot sikerült összeszednem.
Pótfelvételivel felvételt nyertem marketingkommunikáció fsz. képzésre, de úgy látom, hogy rossz döntés volt.
Nagyon-nagyon sok a matematika, nappali rendű, és nincs időm így dolgozni, sok az óra, és ráadásul 640 ezer forint a képzés.
De ami a legjobban bánt, hogy csak egy közgazdász-asszisztens végzettséget kapok 2 év alatt, ami úgy gondolom, hogy egy OKJ-nél nem ér sokkal többet.
Egy ügyintézői OKJ 1 év, 160 ezer forint és mellette dolgozhatok.
A 26%-os matekommal ráadásul nem hiszem, hogy bírnám itt az alapozó tantárgyakat.
Jobb döntés lenne inkább elvégezni most egy ügyintézői OKJ-t, és jövőre újraérettségizni matekból, majd megcélozni az alapképzést?
Kérdésem: megéri-e ezt az áldozatot a felsőoktatási szakképzés, amit felül írtam, vagy nem ér többet ennyivel egy OKJ képzésnél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!