Felsőoktatási Japán szak felvételi, de nincs nyelvi érettségim. Ilyenkor mik a lehetőségeim?
Két éve foglalkozom a japán nyelvel, nem ön képzésben hanem rendes nyelvtanfolyamra járok rendelkezem a n4 hivatalos japán nyelvizsgával. Szeretnék komolyabban foglalkozni a nyelvel! így jutottam el a japán felsőoktatáshoz. Itt ugyebár a felvételin kiemelt tantárgyak a:
- magyar vagy történelem
és
- angol vagy francia vagy latin vagy német vagy olasz vagy orosz vagy spanyol
Magyarból és töriböl is emelt szintű érettségim van 77% és 83%. matekon kívül minden tantárgyból ezekhez hasonló eredményeim vannak bár csak ebből a 2-böl van emeltem. A probléma az hogy Diszlexia és diszgráfia miatt a középsulibol teljesen kimaradt az idegen nyelv tanulása (mivel felmentésem van idegen nyelv tanulása alól)
Ilyenkor mik a lehetőségeim?
Szerintem elfogadhatnak nyelvvizsgát is a nyelvi érettségi helyett. Kérdezd meg e-mailben az egyetemet amit célzol, aztán hajts rá egy nyelvvizsgára.
Hogy nyelvtanulási alapok nélkül felvegyenek, azt viszont kizártnak tartom. Valamelyik nyelvből mindenképp kell egy szintet produkálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!