Miért nem értettem semmit az első jogi alaptan órán?
Egyszerűen semmit. Fent volt ugye kivetítőn dián az anyag, közben a tanár mondta és közben jegyzetelni kellett de semmit nem értettem. Mintha kínaiul beszélt volna. Ez normális??
Szaktársaim is így voltak mondjuk.. de miért van ez?
Miért kell flegmázni?
Normálisan légyszi.
Akkor idéznék egy mondatot..
A leíró kijelentések és az értékelő kijelentések határozott megkülönböztetése és szétválasztása mely a tudományos gondolkodás fogalmai és a nyelv adta határain belül teljes és legnagyobb mértékig szabályosak
tessék.
Mi lenne a flegmázás? Az, hogy megkérdezem, mit lehet ezen nem érteni? Ez egy teljesen normális kérdés. Ne legyél ennyire érzékeny lelkű, főleg jogon.
Szerintem értelmezhető a mondat, csak nagyon kell figyelni és akár többször elolvasni. Ilyenkor kérdezz rá minden kifejezésre a mondatban. "Mi az a leíró kijelentés?" "Mi az az értékelő kijelentés?" - Ezek megkülönböztetése és szétválasztása - oké. Tovább... Szóval így. Lehet hogy lassabb, de így kapásból én sem tudnám értelmezni, ha nem kérdeznék rá mindegyik kifejezésre. Aztán gondolom idővel megszokod és egyre gyorsabban megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!