Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti egyetértetek az iskolai...

Ti egyetértetek az iskolai telefonelvétel ezen részével?

Figyelt kérdés
Nálunk általános iskolába úgy volt egy darabig, hogy ha rajtakaptak, hogy használjuk (én nem használtam sosem), akkor elvették, és óra után visszaadták. 7.-ben vezettlk be, hogy reggele egy kis dobozba összeszedték a telefonokat, amit utolsó óra után adtak vissza.Na én evvel 2 ok miatt nem értettem egyet. Erősen hangsúlyozva mondták, hogy a telefonokra felelősséget nem vállalnak, és nem egy évfolyamtársról tudtam, akinek a telefonja kiesett a dobozból (sosem volt neki teteje), sőt olyanról is más iskolákból, ahol a tanár az egész dobozt elejtette. A másik, hogy a buszok szorosan az utolsó órai kicsengetések után jöttek, szóval nem feltétlen volt rá idő, hogy a telefonunkat várjuk. Itt most nálunk gimiben ezzel nincs gond, ha órán használod először szóbeli, majd írásbeli, majd igazgatói figyelmeztetés, ezután intők következnek, de nincs szedegetés. A másik ami szerintem abszurd, hogy van olyan iskola, ahol ha rajtakapnak, év végén kapod vissza. Kezdjük ott, hogy ez nem magántulajdon? Ok, értem, nem szabad használni, vegye el tőle, nap végén adja vissza, de egész évre? Amikor a legtöbb úgyis androidot használ, amit mind tudjuk, hogy nem tartós telefon (úgy értem hamar belassulnak, nem mint az IOS), magyarul anyagi veszteség a családoknak. Sőt, nem tudom rajtam kívül vannak e még olyan emberek, akik odafigyelnek az akkuk állapotára. Tegyük fel, hogy elveszik a telefont év elején, mondjuk volt az akksiban 91%. Ugye a Li-Ion akkukat olyan 50-65 % között tanácsos tárolni, szóval ez már kinyírná, és ha a telefon nem lassulna be, de az akkut tuti cserélni kell majd.

2016. szept. 6. 16:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nemértem az előző válaszolókat. Jó persze nyílván órán nem telefonozunk ez alap. De a 21. században miért lenne kiváltság a telefonálás. Ennyi erővel a netet is kapcsoljátok ki minek irogattok itt a gyakorin, régen is meg tudtak élni nélküle. Sztem ez a beszedős dolog hülyeség, én biztos vinném a régi telómat és azt adnám le. Egyébként meg nem mindenkinek több százezres telefonja van, 10 ezerért is lehet venni androidos telefont. Viszont ha azt elveszik egész évre az is megterhelő lehet anyagilag egy családnak vagy összetörik mert leejti a dobozt. Miért ne vinném magmmal a suliba? Hazafelé a buszon zenét hallgatok rajta, képeket csinálunk vele az osztályban(nyílván a másik beleegyezésével) stb. Na lehet lepontozni csak azért mert én máshogy látom!
2016. szept. 10. 22:41
 12/13 anonim ***** válasza:

11#

Nyilván mindenkinek van véleménye (màs és más) a témával kapcsolatban. Én is leírtam, hogyha viszi az iskolába, akkor óra alatt legyen a táskájába és ennyi. Párszor 45 percet csak kibír, utána meg lehet nyomogatni. Felpontoztalak

2016. szept. 11. 05:02
 13/13 anonim ***** válasza:
A mi sulinkban is hasonló döntésrr jutott a bolond rajztanárunk. De ennek semmi értelme. Én se csak játékokra használom a telefont. Sokszor szünetekben kell telefonálnom a suliban is, mert fontos és máskor nem ér rá. Szóval én teljesen a telefonelvétel ellen vagyok, mert nekem alig van olyan szünet, amikor nem kellene telefonálnom, vagy messengeren lebonyolítani 1-2 fontosabb dolgot.
2016. szept. 11. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!