Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyen motivációval...

Szerintetek ilyen motivációval mennyire nehéz egy egyetemet elvégezni?

Figyelt kérdés
A középiskola közepén nekem már rohadtul elegem volt a tanulásból és azóta arra vágyok, hogy végre ne kelljen többet tanulni, viszont egy egyetemet muszájból el fogok végezni, mert sima érettségivel meg okj-s végzésekkel nem lehet olyan állást találni, ami jól fizet (ez picit relatív, hogy kinek mi a jó, meg hát Magyarország, azt se felejtsük el). Tehát ha úgy nézzük, az egyetlen motivációm az egyetem elvégzésére az a pénz. Programozásra jelentkeztem, mert ebből meglehet jól élni és az informatikai dolgok közül ez is érdekel a legjobban, leginkább a telefonos programozás, de ez most úgy érzem lényegtelen. Szerintetek mennyire furcsa, vagy épp ellenkezőleg, mennyire normális, hogy valakit csak a pénz motiváljon arra, hogy elvégezzen egy egyetemet, főleg ebben a mai világban?

2016. szept. 2. 18:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
15%

gimibe semmi hasznosat nem tanítanak.

Eddig mennyit foglalkoztál matekkal, angollal, programozással?

2016. szept. 2. 19:05
 2/22 A kérdező kommentje:

Angolból 5-ös emelt érettségim van, a felsőfokú nyelvvizsga már nem sikerült, de nem is tanultam rá szinte semmit...

Matek az viszonylag könnyen ment középiskolában, igaz, csak középszinten, első 2 évben 4-es szinten majd a maradék 3-ban 5-ös simán megvolt, házikat mindig megírtam, órán odafigyeltem és több nem is kellett, szinte mindent megértettem belőle.

Programozás óránk volt néhány, de azokat mind a hajunkra kenhettük, annyit értek. Egyik tanár csak kivetítette oszt' másoljuk le. Másik egyszer elmagyarázta, 3-4 hétig nem is programoztunk majd dolgozat és új anyag (osztály fele szinte végig bukdácsolt belőle emiatt, hogy nem gyakoroltatta velünk a tanár). Harmadik tanár meg töketlen volt és nem bírt tanítani, mert rendet tartani sem bírt. Ritkán kaptunk feladatokat, azok úgyahogy sikerültek, de az osztály átlagnál jobban ment, bár ez nem a legjobb viszonyítási alap. Az egész osztályban csak 1 ember volt, akinek nagyon ment a programozás, pedig ő sem tanult ezen kívül sehol sem.

2016. szept. 2. 19:11
 3/22 anonim ***** válasza:
88%
akkor a programozással megszenvedsz :D
2016. szept. 2. 19:17
 4/22 A kérdező kommentje:
Miért gondolod? Alapoktól fogják kezdeni a tanítás.
2016. szept. 2. 19:31
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
én már elvégeztem ...
2016. szept. 2. 19:37
 6/22 A kérdező kommentje:
Melyik egyetemen végezted el? És neked mennyire tűnt nehéznek? Téged mennyire érdekel a programozás és matek?
2016. szept. 2. 19:39
 7/22 anonim ***** válasza:
88%
ha arra vársz, hogy ott elmagyarázzák nagyon megszívod
2016. szept. 2. 19:42
 8/22 A kérdező kommentje:
Miért, hogy zajlik egy óra / előadás?
2016. szept. 2. 19:48
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Programozni nem az egyetemen tanulsz meg. Ott csak a papírt kapod meg.
2016. szept. 2. 19:52
 10/22 A kérdező kommentje:
Azért az alapokat csak megtanítják, ami alapján már lehet kezdeni valamit. Meg én olyat hallottam, hogy a logikáját tanítják, ami alapján bármelyik nyelvet könnyedén meglehet tanulni, bár nem tudom, hogy ennek mennyi valóságalapja van.
2016. szept. 2. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!