Középiskolai felvételi. Lehet még tenni valamit?
Még annyi, hogy ebbe az iskolába, ahova felvettek, kötelező volt felvenniük. Nem tudom, ez mennyire változtat a helyzeten. Máshova, úgy tűnik, nem jutottam be. Ha valahogy ezt elhárítom, valami felsőbb emberke dönti el, hogy hova kell majd járnom (ahol van hely)? Nem jut eszembe, kicsoda. Talán a jegyző?
Ez a procedúra mennyi ideig tartana? Május végén adják oda a szükséges papírokat, júniusban pedig beíratkozás, addig valamit muszáj csinálni.
Ha beballagnék az önkormányzathoz, ott lenne olyan, aki tudna segíteni, vagy legalább valami infót adni, hogy ilyenkor mi van? Vagy én most gyakorlatilag cselekvőképtelen vagyok?
Az iskolában nem nagyon csípnek, úgyhogy nem vagyok biztos benne, hogy segítenének...
Nos, én úgy tudom, hogy akit felvettek már valahova, és úgy akar fellebbezni, annak nem sok esélye van arra, hogy átvegyék egy másik iskolába. Esetleg akkor tesznek kivételt, ha egy erősebb iskolából akar átmenni az illető, ami ebben az esetben nem így van.
Pár helyet valóban fent szoktak tartani, de azokat általában olyan diákokkal töltik fel, akiket sehova nem vettek fel, s emiatt fellebbeztek az adott iskolába.
Ennek ellenére azt tanácsolom, hogy beszélj az osztályfőnököddel, hátha tud adni valami tanácsot, hogy mit tegyél ebben a helyzetben. Sok szerencsét kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!