Felvettek a SZTE-re, kollégiumot nem kaptam, mit csináljak?
A Móra F. kollégiumba jelentkeztem, ott nem kaptam helyet, az igazgató írt egy emailt, hogy a Károlyi Mihály kollégiummal beszéltek ott elvileg lesz hely.
A Károlyiból visszaírtak, hogy lesz hely és 22-23-án keresnek. Azóta érdeklődtem is hogy mi a helyzet, lesz-e valami, de "tisztelt" Sz. András azóta se keresett.
Albérlet 2-3 hónapig szinte lehetetlen, busszal 128-137 km-t megtenni naponta kétszer nem biztos hogy jót tenne.
Én tanulni mennék oda 280/360 ponttal vettek föl, de ez így nem igazán tetszik nekem.
Ilyenkor mit tegyek? 31-dikén iratkozzak be? Alig vegyek föl órákat? Próbáljak kapásból passzív féléves lenne?
Amikor még BSc-re felvételiztem hasonlóan jártam: Mórába jelentkeztem, elutasítottak. Károlyiba jelentkeztem várólistára és még augusztus végén szóltak, hogy van hely, lehet menni.
Laktam ott pár évet, hidd el a "tisztelt" Sz. András jó arc ember, ismerem. Ha nem ír vissza, azt valószínűleg nem brahiból teszi, hanem mert mégiscsak több száz ember ügyeit kell intéznie. Elhiheted, hogy nem te vagy az egyetlen, aki ilyen helyzetbe került.
Hívd fel őket telefonon, lehetőleg munkaidőbe. Illetve több kollégiumnál is lehet várólistára jelentkezni, minél több helyre adod be, annál nagyobb a valószínűsége, hogy lesz helyed. Plusz ahogy én tudom, szeptemberben lehet nem karközi kollégiumba is jelentkezni.
Lehet, hogy lesz 1-2 hét szeptemberben, amikor még nem lesz helyed, erre is fel kell készülni. A Károlyiba van turistaszálló is, ahol éjszakánként kell fizetni. Illetve ha van ismerős, aki albérletes, vele is beszélhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!