Mikor lesz így időm tanulni az egyetemen?
SZTE TTIK-ra fogok járni, most van a (rangsoros) tárgyfelvétel.
És jelenleg úgy néz ki az órarendem, hogy
hétfőn reggel 8-tól este 8-ig (1,5 óra kivételével órám van).
Kedd: déltő este 7-ig/8-ig (még nem dőlt el).
Szerda: 10-től este 6-ig/7-ig (még nem dőlt el).
Csütörtök: 11-től fél 3-ig.
Péntek: déltől este 8-ig.
Tesit még fel kell vennem valahova.
tehát lesz kb 6 órám délelőttönként tanulni egész héten, + csütörtökön 3-tól 4-5-6 órám, + szerdán este 1-2 órám rá.
Én ezt olyan kevésnek érzem. Vagy csak én látom kevésnek? Rendszeresen szeretnék készülni az órákra, nem a vizsgaidőszakra szeretném hagyni a tanulást. De így akkor szokjak rá a kávéra és este 12-1-ig tanuljak, vagy csak nagyon drámaian látom?
U.i.: tudtam hogy ez nem olyan lesz, mint a gimiben, hogy délelőtt letudom az órákat és kész, délután tanulhatok; de nem gondoltam, hogy ennyire sokat leszek bent déltől késő délutánig/estig.
DE amúgy bele se számoltátok a mindennapi teendőket, tehát hogy elmegyek bevásárolni, kaját csinálok (még ha nem is nagyon nagy dolgokat), nyugodtan megreggelizek/megebédelek, rendet rakok, takarítok.
Mikor gimiben is suliból hazaértem, csak az elvett egy órát, hogy ettem, mosdó, átöltözés, kipakolás.
Valamint azt se, hogy elmegyek az óráimra, hazamegyek az órákról, ehhez mérten ugye elkészülök, a cuccaimat összeszedem/kipakolom, mindent előkészítek.
Így mindjárt napi egy óra mínuszban vagyok.
A hétvégét pedig már kifejtettem, hogy miért nem tudom teljesen erre szánni.
Attól hogy felnőtt vagyok és tanulok, még nem leszek érzéketlen ember, szükségem van társas kapcsolatokra, mint mindenkinek, valamint pihenésre is.
Az régen rossz, ha az ember csak a munkájának él (jelenleg nekem a tanulás lesz a munkám), és emiatt elhanyagol mindenkit!
Az ilyen emberekből lesznek a kiégett, magányos flótások...
Gondolom ha azt írtam volna, hogy diákmunka miatt nem tudom a hétvégét rászánni, akkor az nem baj, csak az a baj hogy fontos számomra a családom, és emiatt "fel kéne ébredni".
Szomorú.
Ennyit erről, továbbiakban nem kívánom kommentálni az ilyen jellegű kommenteket, főleg hogy nem is ez a lényeg.
Hehe :) Ez van. Heti két szabadnap az luxus. Ha elvégzel egy valamirevaló szakot, akkor később megengedheted magadnak. Nekem pl. 2 éve nincsenek hétvégéim, mocskosul hiányzik, de ez van. Ha meg nem tanulsz és elmész egy gyárba robotolni, megint ott tartasz, hogy heti 6 nap dolgozol reggeltől estig, és örülsz, hogy meg tudsz élni.
Most kell eldöntened: szívsz azért, hogy később kevesebbet kelljen szívnod, vagy szívsz egy életen át...
"Az ilyen emberekből lesznek a kiégett, magányos flótások... "
Miért lennének magányosak? Barátok egyetemen is lesznek. Az ember előbb utóbb eljut arra a pontra amikor már nem akar állandóan a család nyakán lógni, és bár szereti őket, nem látogatja végig az egész rokonságát minden héten. Igazuk volt az előttem szólóknak, fel kellene nőni, a saját érdekedben. Miért, ha már lesz férjed/feleséged, meg gyerekeid, akkor is majd állandóan rohansz haza a családhoz?
Ez az élet rendje. Szerinted aki külföldön alapít családot az hogyan oldja meg? Úgy hogy felnőtt, és önálló életet él. Nem bántani akarlak. Tényleg nem.
Feleslegesen aggódsz. Mindenki eltervezi, hogy majd folyamatosan tanul egyetem alatt, aztán persze az emberek 95%-ának nem jön össze, mégis el tudja végezni.
Anno én is megfogadtam, hogy rendszeresen tanulok, kb. 1 hónap alatt buktam el. Délelőtt mindig előadások voltak, délután gyakorlatok, nem egyszer 8-ig órám volt...Vizsgaidőszakban megtanultam az anyagot és kész.
Na meg érdemes szelektálni az órák között. Ha valami nem ad pluszt és nincs katalógus, felesleges vesződni vele. Arra kell bejárni, amire muszáj meg amire érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!