Ha nem megyek gólyatáborba, nem mehetek egyetemre sem?
Figyelt kérdés
Ma felhívtak a HÖK-ösök, mivel lecsúsztam a gólyatáborba való regisztrációról, de még pótolhatom. Ugyanakkor mondták, hogy a gólyatábor kötelező, fizessem be a pénzt, regisztráljak, mert különben kitörölnek az egyetem névsorából, ergo nem nyerek felvételt az egyetemre. Azt mondták, hogy beiratkozni is csak a gólyatábor keretében tudok és az évnyitón is kötelező megjelenni.
Ha bármelyiket is kihagyom akkor úszik az egyetem.
Szerintetek mennyire vegyem komolyan ezt a ,,fenyegetést"?
Nagyon-nagyon magasról szrd le őket, és soha egyetlen szavukat se hidd el (később se). 1) semmilyen tábort nem tehetnek kötelezővé; 2) a gólyatáborban való részvétel nem befolyásolja a jelentkezést, és sehol sem a táborban zajlik a beiratkozás; 3) a HÖK-ösöknek nincs joguk semmiféle törlésre; 4) az évnyitó sem kötelező, legalábbis többnyire nem, de annak már végképp semmi köze se a táborhoz, se a HÖK-höz. Ha még egyszer megkeresnek, erélyesen küldd el őket a büdös francba.
2016. aug. 23. 18:43
12/23 lio77 válasza:
Debrecenben se a gólyatáborban történik a beiratkozás,hanem a beiratkozás a gólyatábor ideje alatt van.Vagyis aki gt-s,az csoportosan elmegy beiratkozni,aki meg nem az otthonról megy.
2016. aug. 23. 18:56
13/23 anonim válasza:
HÖK-ösöknek nincs semmilyen különleges jogkörük. Teszik a semmit jó pénzért, pl. megszervezik a gólyatábort, közben a hallgatókat "képviselik". Jó sok lecsúszott arc. Szomorú, hogy éppen azok fenyegetik a hallgatókat, akiknek képviselniük kéne őket, de ez általánosan jellemző országszerte (max. más mértékben).
2016. aug. 23. 19:04
14/23 anonim válasza:
Én a helyedben kicsapnám a balhét, és megeresztenék egy levelet a dékánnak. Semmilyen hátrányod nem származhat belőle.
2016. aug. 23. 19:57
15/23 anonim válasza:
Persze, miért, ki ők, hogy bárkit kihúzzanak a névsorból?
Amúgy nyugi, már benn vagy, ezt már senki nem veheti el, kivéve ha nem iratkozol be.
Egyébként előzőt adom, én is küldenék egy levelet a dékánnak, aztán majd meglátják, hogy ki fenyeget kit.
2016. aug. 23. 20:00
16/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok és hálás vagyok minden egyes kommentért.
Eléggé felzaklatott a telefonhívás, amit kaptam tőlük és kezdő hallgatóként semmit nem tudtam, hogy a HÖK-nek mire van kihatása vagy mihez van joga úgyhogy most nagy kő esett le a szívemről.
Még egyszer köszönöm nektek!
2016. aug. 23. 20:17
17/23 anonim válasza:
Én alapvetően egy békés ember vagyok, de amit írtál, az olyan fokú pofátlanság, hogy egészen biztosan minimum a dékánnal / rektorral tudatnám a történteket. Még csak "túlragozni" sem kell a történteket, csak pár tőmondatban leírni, amit mondtak. Csalás, fenyegetés, szép kis sztori lenne ez! Különben a következő években is riogatni fogják az elsőéveseket. Visszataszító!
2016. aug. 24. 10:02
18/23 anonim válasza:
Szerintem is jelezd a dékánnak, ezt nem szabad elsunnyogni. Meséld el a szüleidnek is, kérj tőlük segítséget a levél megfogalmazásában, vagy menjetek be együtt fogadóidőben, a lényeg az, hogy vedd kezedbe az ügyet. Neked is, a többi hallgatónak és az egyetemnek is érdeke, hogy az ilyen ügyek napvilágot lássanak.
2016. aug. 24. 10:52
19/23 anonim válasza:
Jelezd a dékánnak/rektornak. Undorító.
2016. aug. 24. 13:03
20/23 anonim válasza:
Nem kell félned, csak a szájuk jár, egyik egyetemen sincs ilyen. Egyetértek azokkal, akik szerint szólni kéne valakinek, undorító és szomorú, hogy ez a leendő értelmiség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!