Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Versenyes kurzusfelvétel csak...

Versenyes kurzusfelvétel csak nekem tűnik nem fairnek, meg egyáltalán hogyan működik?

Figyelt kérdés
Most akkor ez azoknak jó elvileg,akik mindig tudják a netet bámulni, ellenőrizgetni, a munkahelyen is van lehetőségük rá,de mi van az olyanokkal mint én akiknek még mobilos internetes előfizetés sincs. Levelezős vagyok tehát dolgozom, ráadásul elsős is,szóval nagyon nem tudom hogy ez az egész hogyan működik,de ezen egy kicsit kiakadtam.

2016. aug. 21. 20:34
 1/4 anonim ***** válasza:
35%

Egy csak versenyjelentkezéses rendszerben 1x van félévente, aminek a dátumát már réges rég kitették a kari oldalra. Mondjuk tárgyfelvétel aug. 25. 8:00.

Több mint a társaság fele már fél 8-kor ott lesz bent, frissítgeti a neptunt/ETR-t, hogy biztosan bentmaradjon a felhasználójában. 8 óra lesz és mindenki ezerrel veszi fel. Nem kell folyamatosan ott lenned a gép előtt, hiszen a versenyjelentkezés arról szól csak, hogy aki kapja, marja. Félévente egyszer van ilyen alkalom, aminek az időpontját jó előre kitűzik.

Szóval ne akadj ki, nem kell ellenőrizgetni, csak egyszer kell megcsinálni, ez a versenyjelentkezés lényege.

2016. aug. 21. 20:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pont emiatt vezették be az SZTE-n a rangsoros felvételt. Tehát a következő héten nem számít egyáltalán, hogy a héten mikor veszed fel a kurzust. Hanem jelentkezel arra, amire szeretnél, a rendszer számít egy pontot, és az alapján csinál egy rangsort. A pontok számításának pontos módját nem tudom (szerintem nem is nyilvános), de a lényeg, hogy előnyben részesülnek azok, akiknek kötelező, akik "jó" félévben veszik fel (tehát nem előre és nem utólag), illetve valamilyen szinten az eredmények is.

A rangsor hét végére alakul ki, ha itt bent maradsz, akkor neked megvan a kurzusod. Ezután jön a versenyes, amikor a fennmaradó helyeket lehet elkapkodni. Tehát aki szépen halad a tárgyaival az a kötelezőket biztos jó helyre fogja felvenni (persze a jó hely is relatív).

2016. aug. 21. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
holott a tanárnak /ügyintézőnek csak 1 két katt h megemelje a kurzus maximáls létszámát ... sztem is eléggé irritáló jó h nálunk nincs ilyen.
2016. aug. 22. 13:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez igaz, de pl. géptermi óránál (infós szakokon) ott limitált a gépek száma. De egyébként igen, sok helyen érthetetlen a létszámkorlát.
2016. aug. 22. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!