Versenyes kurzusfelvétel csak nekem tűnik nem fairnek, meg egyáltalán hogyan működik?
Egy csak versenyjelentkezéses rendszerben 1x van félévente, aminek a dátumát már réges rég kitették a kari oldalra. Mondjuk tárgyfelvétel aug. 25. 8:00.
Több mint a társaság fele már fél 8-kor ott lesz bent, frissítgeti a neptunt/ETR-t, hogy biztosan bentmaradjon a felhasználójában. 8 óra lesz és mindenki ezerrel veszi fel. Nem kell folyamatosan ott lenned a gép előtt, hiszen a versenyjelentkezés arról szól csak, hogy aki kapja, marja. Félévente egyszer van ilyen alkalom, aminek az időpontját jó előre kitűzik.
Szóval ne akadj ki, nem kell ellenőrizgetni, csak egyszer kell megcsinálni, ez a versenyjelentkezés lényege.
Pont emiatt vezették be az SZTE-n a rangsoros felvételt. Tehát a következő héten nem számít egyáltalán, hogy a héten mikor veszed fel a kurzust. Hanem jelentkezel arra, amire szeretnél, a rendszer számít egy pontot, és az alapján csinál egy rangsort. A pontok számításának pontos módját nem tudom (szerintem nem is nyilvános), de a lényeg, hogy előnyben részesülnek azok, akiknek kötelező, akik "jó" félévben veszik fel (tehát nem előre és nem utólag), illetve valamilyen szinten az eredmények is.
A rangsor hét végére alakul ki, ha itt bent maradsz, akkor neked megvan a kurzusod. Ezután jön a versenyes, amikor a fennmaradó helyeket lehet elkapkodni. Tehát aki szépen halad a tárgyaival az a kötelezőket biztos jó helyre fogja felvenni (persze a jó hely is relatív).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!