Miért taníthat még az olyan tanár, aki testi fenyítést alkamazott és emiatt elítélték?
Simán az is lehet ám, hogy a gyerek kamuzik, ilyen esetem nekem is volt. Sőt olyan is, hogy én küldtem az igazgatóiba, erre nem az igazgatóiba ment, hanem haza, és behozta a szüleit, akik tombolva követelték, hogy engem rúgjanak ki, mert cibáltam és bántottam a gyereküket. A dologból kb annyi volt igaz, hogy incselkedve fogócskázni próbált velem, és közben kétszer elesett, meg leejtette a saját táskáját.
Szóval csak azt mondom, óvatosan ezekkel az előítéletekkel, a gyerek saját verziója alapján írt szenzációhajhász újságcikkek alapján...
Pár tényszerű kérdésem van:
"A pedagógus május 8-án, kora délután az iskola udvarán észrevette, hogy a későbbi sértett – egy magatartási és tanulmányi problémákkal küzdő nyolcadikos fiú – és egy diáktársa között tettlegességig fajuló vita alakult ki. A tanár kérdőre vonta a fiút, aki azt felelte, hogy nem csinált semmit; ezért indulatában meglökte. A diák ekkor tiszteletlenül szólt vissza a tanárnak, mire a férfi önuralmát elveszítve pofon csapta, és kétszer megrúgta."
1, valóban nem csinált semmit?
2. esetleg a tanár úr édesanyját utcalánynak nevezte?
Továbbá:
"Lakatos Lajos Sándor bíró a döntés indoklása során kifejtette, az enyhítő körülmények túlsúlya – köztük a jelentős sértetti közrehatás miatt – döntött úgy, hogy az ügyészség által indítványozott felfüggesztett szabadságvesztés helyett közérdekű munka végzésére kötelezi a vádlottat."
3. Mit jelent az, hogy "jelentős sértetti közrehatás"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!