Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Esti gimnázium 16 évesen?

Esti gimnázium 16 évesen?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, most végeztem a 9.-et egy kecskeméti szakközépiskolában. Az osztályom borzalmas, folyton provokálnak, piszkálnak és megaláznak, az idegeim már nem bírják ezt tovább. A szakot amin tanulok utálom, és nem is értem, érettségizni meg pláne nem tudnék belőle. 12.-ben mindenképp átmentem volna estibe érettségizni, viszont én ott akarom hagyni a mostani sulimat. Találtam egy esti gimit, ahova 16 évesen is felvesznek, heti kétszer kellene bejárni.

De szerintetek jobb lenne? Mennyivel másabb, mint a nappali szakközepes képzés? Mit kell majd máshogy csinálnom? És egyáltalán nem kínos ilyen fiatalon átmenni estibe? Egyedi eset vagyok, vagy vannak mások is így?

Most nagyon nagy dilemmában vagyok és már nincs sok időm a tanévkezdésig...

2016. aug. 11. 23:54
 1/4 anonim ***** válasza:
87%

Az eset nem egyedi. Anno én is 10 félévkor mentem át estibe, igaz akkor ott is hagytam de ez most nem releváns. Most újra estibe jártam és volt jó néhány 18 év alatti osztály és iskola társam.

Amiben más. Sokkal nagyobb szorgalmat, egyéni készülést igényel. Ennek az az oka hogy a tananyag és a követelmény ugyan az mint a nappalin, ellenben az óra szám sokkal kissebb. Eredménye pedig az hogy nem csak hogy nincs lehetőség egy-egy nehezebb anyagrészt többször átvenni, de jellemző hogy főleg magyarból és töriből órán átugrásra kerülnek anyagrészek, önnálóan otthon kell belőle felkészülni mert vizsgán és érettségin kérhetik.

A másik a vizsga rendszer, ami eleinte szokatlan és nehéznek tűnik viszont előnye hogy nem érettségin szembesülsz először a vizsga szituációval és a nagy tananyag elsajátításával. Estin már 9-ben se anyagrészenként felelés vagy doga van hanem negyed-fél évente vizsga 10-20 tétellel/tárgy

2016. aug. 12. 10:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Újra első.

Ami még nehézség, legalábbis nekem az volt, hogy azért este, már amikor kint javában sötét van még akkor se tudtam olyan élénken figyelni és nem pörgött úgy az agyam, ha délelőtt kipihentem magam. Amikor meg dolgoztam is melette sokosz kértem a tanárt hogy felvehessem az órát diktafonnal mert testben ott voltam de fel se fogtam mit mond.

Illetve még ami eszembe jut, bár ez már nappalin is előfordulhat de ritkább. Emlékeim szerint nappalin az volt a jellemző hogy a tanár elmondja az anyagot rizsával és utána lediktálja hogy mi az amit tudni kell. Esrin ez megszűnik, a tanár mondja -mondja te meg jegyzetelj ha tudsz.

2016. aug. 12. 10:50
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod, elnézést, hogy később reagálok :)

Kicsit megijesztett, ez a vizsga dolog, meg a jegyzetelés, de gondolom, mint minden másba, ebbe is bele lehet szokni :D Próbálom úgy felfogni, hogy csak jobb lehet a mostani iskolánál meg helyzetnél, még ha nehezebb is lesz tanulni mondjuk, de gondolom itt nem lesz az, mint nálunk volt, piszkálódás meg gyerekesség mindenhol. Nyugodtabb körülmények között meg remélem menni fog...Köszönöm még egyszer :)

2016. aug. 14. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, most ugyanilyen problémám van, érdekelne, hogy azóta elmentél e, és ha igen mik a tapasztalaid?
2019. szept. 5. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!