Jogász szakon tényleg ennyire laza lenne az időbeosztás?
Nekem tényleg sok mellette a szabadidőm. Nincs sok órám, mert sok kreditet érnek, így valóban a péntekem szabad.
Így tudok hétvégén 2 napot dolgozni (péntek vagy szombat ill. szombat vagy vasárnap). Viszont én nem járok bulizni, hanem helyette tanulok, a barátommal vagyok, barátnőkkel, ilyesmik.
A lényeg a JÓ időbeosztás.
De hid el, tanulni így is nagyon sokat kell (a seggeléssel azonban nem sokra mennél).
#1 wtf..?
Nagyon egyetem és évfüggő.
Tehát pl. nekem idén mintatanterv szerint 35 órám lesz, amit 4 napba kell bezsúfolni, mert péntekre nálunk egyszerűen nem hirdetnek meg semmit. Ezért igen, van egy szabadnapom, de bár ne lenne, csak ne kéne este 6-ig, 8-ig benn rohadni az egyetemen.
Érdemben dolgozni nagyon nehéz mellette, ugyanakkor muszáj negyedévtől találni egy munkahelyet, ahol az ember éhbérért gyakornokoskodhat, mert elvárják a munkatapasztalatot.
Ez pedig azt jelenti, hogy minimum 12, de gyakran 35 órát kell suli mellett lehúzni (előbbi kicsi ügyvédi iroda, utóbbi KPMG/EY stb. gyakornoki program). 4. évben 27 óra van nálunk --> 27+35=62 óra otthoni tanulás nélkül. De ha a minimumra mész, akkor is 27+12=39 otthoni tanulás nélkül. Szóval a jog nem könnyű, főleg akkor nem, ha eredményt akarsz, nem csak azért jársz be, hogy összekaparj egy kettest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!