Mi a véleményetek arról, hogy egyetemen kötelező, katalógusos előadások és gyakorlatok vannak, ellehetetlenítve ezzel azt, hogy nappali tagozaton valaki vállaljon munkát az egyetem mellett?
Nálunk nem katalógus van, hanem ujjlenyomattal kell regisztrálni, de csak az előadások elején-végén, a gyakorlatok nem kötelezőek. Ettől függetlenül ez lesz a 4. félévem Msc-n, és folyamatosan dolgozom mellette, előző félévben már heti 40-45 órákat.
Egyrészt értem a logikáját, szeretnék, hogy bejárjunk előadásokra. Másrészt k*rvára felháborít, mert minden tanár és minden vendégelőadó azt szajkózza állandóan, hogy sz*rt sem ér a diplománk szakmai gyakorlat nélkül...
Egyébként pedig az a véleményem, hogy aki jó előadásokat tart, és érdemes rá bemenni, arra be fognak menni az emberek. Aki meg csak felolvassa a diákat, annak magába kéne néznie, hogy vajon mi lehet a probléma, és nem a hallgatókat kéne csesztetni. Egyébként a 3 msc-s félévemben egy darab hármasom volt, minden más 4-5 úgy, hogy az óráim kb 30%-ára jártam be. Szóval amíg munka mellett, bejárás nélkül így tudok teljesíteni, addig nem igazán érzem jogosnak, hogy beosszák helyettem az időmet és a pénzemet.
Nappali mellett is megoldható a munka, sok a rugalmas munkahely, főleg ha diákokat alkalmaznak. Figyelembe veszik hogy nem tudnak heti 40 órát dolgozni és 8-16 között fixen ott lenni. Én is dolgoztam egyetem mellett, nem zavart annyira be a katalógus.
Ha meg annyira kell a pénz, hogy heti 40 órát kell dolgozni a hallgatónak, arra van a levelező. De még így is 14-ből 4 alkalom ellógható, vannak gyakorlatok amikor a tanárnak olyan a kedve és nem is írat katalógust egyszer se, vagy betegség miatt elmaradnak, szóval még a katalógust se tartom annyira elrettentőnek. Sokan úgyis beküldenek minden héten más áldozatot és nem egyszer láttam, hogy egy srác ír fel 7-8 nevet. Minden megoldható.
Az meg hogy most nálatok az előadás is kötelező, hát ez van, ez az oktató szabadsága. Gyakorlaton alap lenne, hogy bent legyen a hallgató, segítséget tud kérni ha mégse tudja megcsinálni azt amit elméletben tud stb. Előadást meg meg lehet oldani, vagy ki lehet menni miután körbement a katalógus. Vannak tanárok akikkel lehet ennek kapcsán egyezkedni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!