Mi a véleményetek arról, hogy egyetemen kötelező, katalógusos előadások és gyakorlatok vannak, ellehetetlenítve ezzel azt, hogy nappali tagozaton valaki vállaljon munkát az egyetem mellett?
A gyakorlatok mindig is kötelezőek voltak, az előadások meg az oktatótól függnek. Semmi különös véleményem sincs róla, hiszen ez sok sok éve így van. Ettől függetlenül szoktak dolgozni a hallgatók, bár sokan diákszövetkezeten keresztül, alkalmanként, pl. éjszakai polcfeltöltés vagy más munka.
És persze, fontos a munka, ha az embernek egyszerűen szüksége van arra a pénzre, de igazából az előadások és a gyakorlatok is fontosak, mert teljesen önállóan nem olyan könnyű tanulni. Hiszen még a levelezősöknek is részt kell venniük időnként tömbösített órákon.
És igen, a levelező szak pont arra való, hogy dolgozhass mellette.
"A katalógus biztosítja, hogy tanulj valamit? Ezzel nem csak azt fogják elérni, hogy azok is bent fognak aludni, akik nem kíváncsiak az órára, és a pofázás, laptopozás, meg egyéb miatt azok sem fognak tudni figyelni, akik tényleg tanulni mennének be?"
- Elég gáz hely lehet, ahol pofáznak előadás alatt...
Ha meg valaki nem érdekel, főleg a gyakorlat sem, annak nem kötelező egyetemre járni.
Akkor járj távoktatást, pl. a GDF-re. Ott kb. ez van, és jól működik, de egészen más a célközönség.
Persze, középiskolásítani kell, hiszen középiskolásokat vesznek fel.
És mire fel egyszerűsíted ezt így le? Ennyi erővel akkor vagy mindenki dolgozzon egyetem mellet, vagy senki sem. Mert akkor ne fizesse senkinek se a TB-jét az egyetem, ha nem biztos, hogy bejár.
És még mindig nem írtad le, egyes képzéseknél hogyan lehetne teljesíteni a tantárgyat anélkül, hogy bejárjon az illető. Pl. tanári szakmódszertan/ mikrotanítás, általános orvosi anatómiai gyakorlat (értsd: boncolás), prezentáció gazdasági szakokon stb. Nem működne minden szakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!