Rossz egyetemre jelentkeztem. Mit tudok tenni?
Átjelentkezni nem valószínű, hogy sikerül, inkább újra kell majd felvételizned. Elég lett volna a pesti egyetemre is a pontod most?
Két dolgot tehetsz egyébként most:
- elkezded itt az egyetemet, és a teljesített tárgyak egy részét valószínűleg elfogadtathatod majd Pesten, így ott eleinte kevesebb tárgyad lesz
- nem kezded el az egyetemet, hanem elkezdesz dolgozni, hogy a megszerzett pénzből függetlenedni tudj a szüleidtől, mert ha megengedhetitek magatoknak, mégis megfenyegetnek a szüleid(wtf?!), akkor ott a szülő-gyerek viszonyban valami nagyon el lett b@@@szva
Esetleg ha első félév után vagy már közben látod, hogy bírod a diákmunkát, akkor kombinálnám a két lehetőséget, talán ez lenne a legjobb megoldás.
Ha nem szüleid intézték a felvételidet, akkor simán megjátszhattad volna, hogy az általad választott egyetemet jelölöd meg első helyen, és ha felvesznek oda, azt mondod, hogy sajnos lemaradtál a szüleid által választott egyetemről, és csak oda vettek fel, ahová te akartál menni.
Szüleid tudják hogy felvettek? Ha még nem, akkor simán bekamuzhatod, hogy nem vettek fel, nem mész el beiratkozni, és jövőre újrapróbálkozol a fenti módszerrel.
Tudom, hogy ez az egész hazugságra épül, de ha ilyen szüleid vannak, akkor meg is érdemlik, hogy a saját gyermekük kijátssza őket..
már felnőttnek számítasz, ne hagyd, hogy belszóljanak az életedbe
és ha nem adnak pénzt, mi van? csak őket minősíti, hogy cserben hagyják a gyereküket és tönkre teszik az életét...
ott van diákhitel, rengeteg ösztöndíj, diákmunka, tessék talpra állni, és ne hagyd magad, hogy rádnőjjenek
dehogynem, felnőtt ember vagy, aki a saját életéért felelős
ez már nem középiskola, ahol babusgatnak, itt már a te életedről van szó, a jövődről
csak erősíteni tudom az előttem lévőket
én is most megyek egyetemre,
nemk valami jo a viszonyom a kedves muterral de mindenben támogat ilyen szempontbol
beszéld ezt meg a szüleiddel hogy átjelentkezhess, mert lehet hogy aztán egész életedben bánni fogod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!