Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégiumba, illetve Bursánál,...

Kollégiumba, illetve Bursánál, hogy kell igazolnom az egy főre jutó jövedelmet? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Duális képzésre vettek fel, nettó jövedelmem így 66 600 Ft lesz havonta (de jelenleg 0). Mamámmal élek, neki van X Ft nyugdíja, illetve anyum is ide van bejelentve, neki van Y Ft fizetése. A problémám csak az, hogy mind a hárman külön háztartás vagyunk, semmi közünk egymás bevételéhez. Én ezt, hogy tudom igazolni? Valahogy mindenképp szeretném megoldani, mert a kollégiumi, illetve a Bursa pontszámításnál sokat jelentene.

2016. júl. 27. 16:33
 1/3 anonim ***** válasza:

senkit nem érdekel, hogy külön gazdálkodtok :(

Kérni kell hivatalos igazolást, hányan vagytok adott címre bejelentve, és mindenkinek kell jövedelemigazolás.

Az én nagyim sajnos otthonban él, ahova nem engedik bejelenteni. nálunk van a lakcíme, magas nyugdíjjal, semmire, még kolira se vagyok jogosult emiatt, pedig a szüleim meg nettó 100 körül keresnek :(

2016. júl. 27. 16:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez elég gáz, sajnálom.

Megoldom, akkor keresztanyámnál fogok élni. (legalábbis évente 3 alkalommal, mikor nem koleszban leszek. :D)

Havi 30 a jövedelme azt hiszem, talán jogosult lennék a Bursára úgy.

2016. júl. 27. 17:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Megjártam a polgármesteri hivatalt, igenis lehet. 2 tanú kell, a közjegyző pedig ír egy hatósági igazolást erről, illetéket nem kértek. Persze ez csak akkor ajánlatos, ha tényleg ez a helyzet, mert bármikor nyomozhatnak, és ha nem igaz, akkor a tanúkat is előveszik.
2016. júl. 29. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!